Šport > Moto športi
8 ogledov

Bradl prvič do "pola" po padcu Márqueza

Bradl LCR Honda Laguna Seca Monterey motoGP velika nagrada ZDA Amerike EPA
Nemec Stefan Bradl si je po padcu Španca Marca Márqueza v razredu motoGP privozil najboljši startni položaj pred nedeljsko dirko za VN ZDA na dirkališču Laguna Seca.

Marc Márquez (Honda) je cel vikend v Montereyu nadziral dogajanje, a na Mazda Speedwayju nato štiri minute pred koncem kvalifikacij zdrsnil s steze. Stefan Bradl (LCR Honda) je izkoristil napako vodilnega v skupnem seštevku in si z najhitrejšim časom privozil prvi "pole position" v razredu motoGP.

"To je neverjetno," je dejal 23-letni motociklist, ki je v najelitnejšem razredu debitiral v lanski sezoni. "Nisem pričakoval 'pole positiona', ker se lahko fantje zares potrudijo in vozijo še hitreje v kvalifikacijah." 

Lorenzo in Pedrosa v drugi vrsti

Márquez je pred prvo dirko v Laguni Seci v karieri lahko le nemočno spremljal Bradlovo vožnjo, a vseeno zadržal drugo mesto. Njegov rojak Álvaro Bautista (Gresini Honda) bo startal kot tretji, sedemkratni prvak Valentino Rossi (Yamaha) pa četrti.

Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo (Yamaha) in večino letošnje sezone vodilni v skupnem seštevku Dani Pedrosa (Honda), oba sta zaradi poškodbe izpustila zadnjo dirko v Nemčiji, sta zasedla šele šesto in sedmo mesto. Prehitel ju je še Britanec Cal Crutchlow (Tech3 Yamaha).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.