Šport > Moto športi
0 ogledov

Branson najboljše menja za novince

honda_branson_epa Žurnal24 main
USF1 in Campos iščeta dirkače, tretja nova ekipa formule 1, Manor, pa očitno menja lastnika in ime. Richard Branson bo zapustil zmagoviti Brawn Mercedes in raje izbral čiste novince.

Trojica novih ekip, ki v formulo 1 prihajajo v prihodnji sezoni, se pospešeno pripravlja za vstop med elito. Ameriški USF1 išče pokrovitelje, v kratkem pa tudi dirkače. Španski Campos Meta je že korak dlje. Prihodnji teden bodo v vetrovnik zapeljali prvo verzijo svojega dirkalnika. Njihov dirkalnik, ki ga bo tako kot vse tri novince poganjal Cosworthov motor, izdeluje italijanska Dallara. Dirkalnik naj bi bil nared do oktobra, na stezo pa bo prvič zapeljal januarja. Adrian Campos je dejal, da si želi oba dirkača oznaniti v času VN Valencie avgusta. Očitno se bo odločil za svoja rojaka. Največ možnosti naj bi imel Pedro de la Rosa, testni dirkač McLaren Mercedesa. Med kandidati pa so še Marc Gene, Javi Villa in Roldan Rodriguez. Testna voznica Camposa naj bi bila Švicarka Natacha Gachnang.

V povezavi z britanskim Manorjem pa se te dni omenja povsem drugačna zgodba. Sir Richard Branson, britanski milijarder in lastnik korporacije Virgin, ki je to sezono glavni pokrovitelj najboljše ekipe Brawn Mercedes, naj bi kupil večinski delež v Manorju. Pred časom je Branson že potrdil, da se po sezoni 2009 poslavlja od Brawna. Razlog razhoda ni znan, bržčas mu ni všeč, da ekipa ne nosi imena Virgin. Če bo res prišlo do prevzema, bo to znano do konca poletja. Ker v prihodnji sezoni sprva predvidena zgornja omejitev proračuna 45 milijonov evrov ne bo veljala, bi Manor lahko bil v finančnih težavah, saj si občutno višjega proračuna brez novih vlagateljev ne bi mogel privoščiti. Vodja ekipe John Booth, ki govoric o nakupu ekipe ni ne potrdil ne zanikal, je sicer sporočil, da bo dirkaško ekipo oznanil oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.