Šport > Moto športi
2 ogledov

Brawn razume Barrichellove frustracije

Večno številka 2, a Rubens Barrichello verjame, da lahko postane prvak. Žurnal24 main
Lastnik ekipe Brawn Mercedes, Ross Brawn, se je povsem mirno odzval na besede Rubensa Barrichella, da je zaradi moštva izgubil zmago na VN Nemčije na Nürburgringu.
 
 

Normalno, da je Rubens frustriran zaradi izgubljene dirke. To je običajno, ko si želiš zmagati in v to vložiš veliko truda.

Ross Brawn

 
Veteran Rubens Barrichello (Brawn Mercedes) je moral na dirki za VN Nemčije na Nürburgringu zaradi težav z napravo za dolivanje goriva na dodaten postanek, kar ga je morda stalo zmage. Brazilec je dirko končal na šestem mestu. Po koncu pa je rohnel, da je zaradi tega izgubil zmago, in za to okrivil moštvo: "Jezen sem. Zelo. Vse sem naredil prav. Zaradi moštva sem izgubil zmago. Če bodo tako nadaljevali, bomo izgubili naslova prvaka. To bi bilo grozno. Ne želim več govoriti. Najraje bi se takoj usedel na letalo in odpeljal domov. Sem zelo razburjen."

 

Rubens se je že pomiril

Barrichello je dan po dirki na svojem Twitterju zapisal: "Bil sem zelo razburjen, a sem se že pomiril. Dirke tako ali tako ne bi zmagal, saj sta bila Red Bulla pol sekunde na krog hitrejša, tretji pa bi lahko bil. Še naprej se bom boril, tudi za naslov prvaka."

Lastnik moštva Ross Brawn pa se je na ostre kritike nekdanjega dirkača Ferrarija odzval mirno. "Rubens je ključni mož v našem moštvu. Z nami je bil v najtežjih trenutkih. Popolnoma je predan Brawn GP-ju. O dogodkih na dirki pa se bomo pogovarjali, ko se bodo strasti pomirile," je dejal Brawn, ki je še pripomnil, da povsem razume Barrichellove frustracije: "Normalno, da je Rubens frustriran zaradi izgubljene dirke. To je običajno, ko si želiš zmagati in v to vložiš veliko truda. Mora pa se zavedati, da so dirko odločile tudi nekatere druge stvari in ne samo postanki. Dejstvo je, da je imel na dirki le enajsti najhitrejši krog. To je težava, ki jo moramo rešiti. Ne samo zaradi njega, temveč tudi zaradi Buttona. Ko je Rubens poznal vse podatke in dejstva, je drugače komentiral celotno dirko." Se bo Brazilec, ki več kot očitno ne želi igrati druge violine v moštvu, zadovoljil s to razlago?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.