Šport > Moto športi
3 ogledov

Brez pritožbe McLarna?

McLaren 007. Žurnal24 main
Vodja McLarna Ron Dennis je namignil, da se moštvo ne bo pritožilo na odločitev FIA o odvzemu točk in denarni kazni.

Mednarodna avtomobilistična organizacija je zaradi kontraverznega vohunjenja kaznovala McLaren s sto milijoni dolarjev kazni in odvzemom vseh točk v tekmovanju za konstruktorski naslov. "Če se ne pritožimo, bo to le zato, ker želimo, da se zadeva zaključi," je pred dirko za veliko nagrado Belgije povedal Ron Dennis. "Upam, da bodo druga moštva razumela, kako velik finančni zalogaj bomo pogoltnili v dobro športa."

Pri McLarnu trdijo, da 780 stranski dosje, ki so ga našli pri suspendiranem tehničnem direktorju ekipe Mikeu Coughlanu, ni nikakor pripomogel k uspehu na dirkališču. So pa zaslišanja v Parizu dokazala, da sta dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso in testni voznik Pedro de la Rosa vedela, da Coughlan dobiva informacije iz Ferrarija.

McLaren ima šest dni časa za pritožbo. Dennis pravi, da bodo končno odločitev podali delničarji, sam pa bo predlagal, da se na odločitev ne pritožijo. "Nočem, da se primer vleče celo večnost. Potrebno pa je, da se vsi strinjamo in zadevo zaključimo," je povedal Dennis, ki se seveda na vse kriplje želi rešiti tožbe Ferrarija. Ta bi se po italijanskih sodiščih "vlekla" še leta.

Tretji trening Raikkönenu
Finec Kimi Raikköenen (Ferrari) je bil najhitrejši na tretjem in zadnjem prostem treningu pred veliko nagrado Belgije . Na dirkališču Spa-Francorchamps je bil pred štirinajsto tekmo sezone drugi njegov moštveni kolega Brazilec Felipe Massa, ki je zaostal 251 tisočink. Na naslednjih dveh mestih sta bila voznika McLaren Mercedesa; svetovni prvak Španec Fernando Alonso je zaostal 0,370 sekunde, vodilni v skupnem seštevku Britanec Lewis Hamilton pa 0,645 sekunde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.