Šport > Moto športi
15 ogledov

Brez pritožbe, Schumi dokončno 12.

Po šestih dirkah ima Schumacher 22 točk oziroma 56 manj od Webbra. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Mercedes ni vložil pritožbe na nedeljsko kazen Michaelu Schumacherju. Tako je Nemec dokončno 12. "S kaznijo nismo zadovoljni, a nas veseli, da Fia razume, kje so luknje v pravilniku."
V komisiji dirke so štirje komisarji. Eden od njih je od te sezone nekdanji dirkač. V Monaku je bil to Damon Hill. Ta je po zapletih na nedeljski dirki dejal, da bi bilo bolje, da bi bili dirkači le svetovalci komisije. "Zame je bila to zanimiva izkušnja, a se sprašujem, če je prav, da bivši dirkači odločamo in interpretiramo pravila. Mislil sem, da bom bolj svetovalec komisarjem, ti pa bi nato sprejemali odločitve. Sem dirkač in ne interpret pravil oziroma sodnik."

Čeprav so odločno zatrjevali, da je bilo prehitevanje Michaela Schumacherja v skladu s pravili in da se bodo pritožili, so tik pred iztekom roka za pritožbo pri Mercedesu sporočili, da pritožbe na odločitev komisarjev, ki so v nedeljo na dirki v Monte Carlu kaznovali nemškega dirkača in je tako padel na 12. mesto, ne bo. Komisarji so pač odločili po zapisanih pravilih, a res je, da so ta zapisana zelo zmedeno. Tako je Fia Mercedesu obljubila, da bo pravila povezana z varnostnim avtomobilom zapisala bolj natančno, da se podobne kazni in nejasnosti ne bodo več dogajale.

Mercedes je dal ob tem tudi podporo nekdanjim dirkačem, ki so odslej člani komisije posamezne dirke, potem ko je bilo tolikokrat omenjeno ime Damona Hilla. "Popolnoma podpiramo, da so dirkači del komisije. Smo povsem zadovoljni z njihovim delom na VN Monaka. Delovali so profesionalno, nepristransko in povsem v skladu s pravili," so zapisali v sporočilu za javnost. "S kaznijo nismo zadovoljni, a nas veseli, da Fia razume, kje so luknje v pravilniku. V interesu formule 1 kot športa je, da se ne pritožimo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.