Šport > Moto športi
15 ogledov

Briatore: "Alonso lahko preseže Schumija"

Alonso Briatore Žurnal24 main
Flavio Briatore nikoli ni skrival svoje naklonjenosti Fernandu Alonsu, ki ga je tudi popeljal do dveh naslovov svetovnega prvaka. Bogati Italijan je voznika Ferrarija postavil ob bok Ayrtona Senne, Alaina Prosta in Michaela Schumacherja.

Besede Flavia Briatoreja imajo še vedno veliko težo, čeprav Italijan že nekaj časa zaradi odmevne afere z nameščanjem izidov dirke v Singapurju ni več del najhitrejšega avtomobilskega cirkusa. Briatore se je v nedavnem pogovoru za Onda Cero dotaknil svojega nekdanjega varovanca Fernanda Alonsa, s katerim sta velike uspehe žela pri Renaultu. "Fernando si zasluži postati največji voznik v zgodovini. Odločil se je ostati pri Ferrariju do konca kariere in upam, da bo osvojil več naslovov in zmag kot Michael Schumacher," je dejal Briatore in nadaljeval: "Če bi Fernando imel Red Bullov dirkalnik, bi imel še večjo prednost kot Vettel. Fernando je eden od velikanov formule 1, kot Senna, Prost in Schumacher."

Briatore celo meni, da je Alonso za odtenek boljši voznik od Schumija, saj naj bi se za razliko od Nemca nekoliko bolje znašel v depresivnih situacijah: "V takih okoliščinah bi forma Michaela padala, Fernando pa postaja še bolj osredotočen."

V prihodnosti pri rdečih?

Briatore bi se po izteku kazni lahko znova vrnil v formulo 1. Morda celo v Ferrari. "Jaz sem Ferrarijev tifoz, toda v življenju nikoli ne veš – vse se lahko zgodi," je za ESPN dejal Flavio Briatore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.