Šport > Moto športi
21 ogledov

Briatore: "Lewis in Felipe kot Stan in Olio!"

briatore fernandes queens park rangers 2011 Reuters
Flavio Briatore, nekdanji prvi mož Renaulta in Benettona, je mnenja, da se bo dominacija Sebastiana Vettla nadaljevala tudi naslednjo sezono. "Kdo ga bo ustavil? Zdaj več ne tekmuje niti z (Markom) Webbrom in vse skupaj postaja dolgočasno," je povedal Briatore, ki je Felipeja Masso in Lewisa Hamiltona primerjal s Stanom in Oliem.

Kontroverzni Flavio Briatore je prepričan, da bo tudi naslednja sezona formule 1 minila v znamenju Red Bulla in njenega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla. Nekdanji prvi mož Benettona in nazadnje Renaulta edino možnost vidi v spremembi pravil.

"Kdo ga bo (Vettla, op. a.) ustavil? Zdaj več ne tekmuje niti z (Markom) Webbrom in vse skupaj postaja dolgočasno. Pnevmatike mu uspeva uporabiti na neverjeten način, medtem ko Marku ne. Ta dolgočasna sezona se je hitro zaključila in ne verjamem, da se bo naslednje leto kaj spremenilo," je povedal Briatore. "Da bi prvenstvo naredili bolj zanimivo, bi morali vzeti pol sekunde Red Bullu in jih dati Ferrariju, ampak tega se ne da storiti. Če se pravila ne bodo spremenila, bo naslednja sezona povsem enaka. Ne vidim načina, na katerega bi lahko v dveh mesecih ujeli Red Bull in McLaren."

V nadaljevanju pogovora je Briatore predstavil še svojo vizijo tekmovanja, v katerem bi bile ekipe bolj izenačene, podobno kot v nogometu pa bi Italijan uvedel tako imenovani finančni "fair-play", pri katerem je še posebej okrcal bogati Red Bull: "Dirkalniki bi morali biti bolj ali manj izenačeni. Proračuni med 200 in 300 milijoni evrov so nori, želimo si enakost za vse, da kreativnost ne bi bila tako omejena. Pri Red Bullu pravijo, da finančni 'fair-play' ni njihov problem. Ekipa zmaguje, saj je našla sponzorja in finančna sredstva, imajo najboljšo aerodinamiko in vetrovne tunele, ki so nastavljeni po njihovih merah, tako da ne vem, kako bi jih lahko premagali. V 17 letih še nisem videl, kako bi bilo mogoče v dveh mesecih nadoknaditi šest do sedem desetink. Vettel in Red Bull sta opravila izjemno delo pri pnevmatikah, vedno imajo čas za testiranje vseh vrst pnevmatik."

Za konec je Briatore še posebej "pohvalil" Felipeja Masso in Lewisa Hamiltona, ki ga po njegovih besedah vedno spravita v dobro voljo: "Nasmejeta me, podobna sta Stanu in Oliu, vsako tekmo se nekaj zgodi, čeprav mislim, da je šlo v Indiji za normalno nesrečo, to ni bila Massova krivda." Briatore je našel tudi čas za pohvale na račun nekdanjega varovanca Fernanda Alonsa, medtem ko je v primeru Jensona Buttna priznal, da ga je ocenil napačno:

"Ferrari ima enega najboljših dirkačev, takega, ki nikoli ne odneha, toda oni morajo nadoknaditi eno sekundo. Če bi imel Fernando za tri do štiri desetinke slabši dirkalnik od ostalih, bi lahko zmagoval dirke. (Michael) Schumacher po tem, ko je zapustil nas, ni osvojil svetovnega prvenstva, če ni imel zmagovitega dirkalnika. Dva dirkača sta dosegla neverjetne uspehe: Vettel in Button. O Angležu sem se motil. Je resnično presenečenje letošnjega leta. Nisem si mislil, da je tako močan."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.