Šport > Moto športi
98 ogledov

Briatore ne želi obiskati Schumacherja

Michael Schumacher in Flavio Briatore Profimedias
Flavio Briatore, nekdanji šef ekip Formule 1 Benetton in Renault, je dolga leta tesno sodeloval z nemškim voznikom Michaelom Schumacherjem. Po odhodu Nemca iz ekipe Benetton sta ostala prijatelja in se še naprej pogosto družila. Vseeno pa Italijan Schumacherja po nesreči ni obiskal.

Leta 1994 je nemški dirkač Michael Schumacher prvič osvojil naslov prvaka Formule 1. Ob njegovi strani je stal šef ekipe Benetton Flavio Briatore, ki je Schumacherja v ekipo povabil po njegovi prvi dirki za ekipo Jordan. Skupno sta osvojila še naslov prvaka leta 1995, nato je Schumacher zapustil Benetton.

Michael Schumacher in Flavio Briatore | Avtor: Profimedias Profimedias

Kljub različnim ekipam pa sta Briatore in Schumacher vedno ostala prijatelja. Ko se je Schumacher pred dvema  letoma ponesrečil, je Briatore priznal, da je to eden najbolj žalostnih trenutkov njegovega življenja. "To je trenutek, v katerem je treba moliti. Bog naj Michaelu vrne čim prej dobro stanje," je takrat povedal Italijan. 

Schumacherja pa od nesreče ni obiskal. "Želim Michaela takega obdržati v spominu, kot sem ga poznal. Veliko časa sem preživel z njim, zelo sem ga imel rad in ga občudoval. Tako ga želim tudi obdržati v spominu," je Briatore povedal v intervjuju za nemški časopis Welt am Sonntag.

O Michaelu ga obvešča skupni prijatelj

Čeprav ga Briatore ne želi obiskati, pa ostaja na tekočem z zdravstvenem stanjem sedemkratnega svetovnega prvaka. "Kako je Michael mi je zelo natančno povedal Felipe (Massa), ki ga je že večkrat obiskal," je povedal za nemški časopis. Massa in Schumacher sta skupno nastopala za ekipo Ferrari.

V intervjuju pa je Briatore spregovoril tudi o trenutnem stanju v Formuli 1. "Formula 1 nima več gladiatorjev kot je bil Ayrton Senna, Alain Prost ali Michael Schumacher. O teh tipih so ljudje govorili tudi med dirkami. Formula 1 ni šov, i niti več avtomobilistična dirka. Formula 1 je preveč čista, perfektna in pridna," je dodal nekdanji šef ekip Benetton in Renault, ki je leta 2008 zapustil Formulo 1.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 08:43 16.november 2015.

    Upam, da si opomore......http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/145357/zgodovina-formule-1