Šport > Moto športi
19 ogledov

Briatore odšel, da bi rešil Renault

Flavia Briatora so razjezile besede Maxa Mosleyja, da so predstavniki ekip norčk Žurnal24 main
Flavio Briatore je po odhodu iz moštva Renaulta dejal, da je to storil, da bi rešil svojo zdaj že nekdanjo ekipo. Bernie Eccelestone pa je izjavil, da je žalostno, da je Flavio odšel na tak način.
 
 

S tem sem želel rešiti ekipo. To je bila moja dolžnost in zaradi tega sem odšel.

Flavio Briatore

 
Potem ko je bil Renault obtožen prirejanja rezultatov na lanski dirki v Singapurju, sta se morala od ekipe posloviti vodja ekipe Italijan Flavio Briatore in tehnični direktor Pat Symonds. Po prvih informacijah naj bi oba odpustili lastniki ekipe, toda Briatore je izjavil, da temu ni tako. Renault naj bi zapustil samovoljno. "S tem sem želel rešiti ekipo. To je bila moja dolžnost in zaradi tega sem odšel," je dejal Italijan.

V svetu formule 1 pa bo za Briatorejem zelo verjetno najbolj žaloval veliki šef najelitnejšega dirkaškega športa Bernie Eccelestone, ki je z zdaj že nekdanjim šefom Renaulta povezan tako poslovno kot zasebno. "Žalostno, da je Flavio na takšen način končal kariero v formuli 1. Na žalost se ga ne da braniti. Kar je storil, je bilo povsem nepotrebno. Nedavno mi je rekel, da ne želi končati tako kot jaz, da se na stara leta še vedno ukvarja z dirkanjem. Sedaj je rešen tega," se je nekoliko pošalil Eccelestone, čeprav celotna afera niti malo ni smešna.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.