Šport > Moto športi
4 ogledov

Briatore v F1 že leta 2013

Flavio Briatore formulo 1 trenutno spremlja zgolj s tribune. (Foto: Action Image Žurnal24 main
Nekdanji šef moštva Renault, Flavio Briatore, se bo čez tri leta lahko vrnil v formulo 1, že konec leta 2011 pa bo lahko spet vključen v dejavnosti Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA).

Nekdanji šef moštva Renault v formuli 1 Flavio Briatore se bo čez tri leta lahko vrnil v elitno avtomobilistično tekmovanje, že konec leta 2011 pa bo lahko spet vključen v dejavnosti Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA). Briatore je namreč Fii ponudil takšen predlog v zameno za konec pritožbe na dosmrtno prepoved delovanja v F1.

Zgodba o Flaviu Briatoreju in njegovi kazni v svetu avtomobilskega športa ima kar precej preobratov. Potem ko je sodišče v Parizu pred meseci odločilo, da je Fia neupravičeno kaznovala Briatoreja z dosmrtno prepovedjo delovanja v športu, je Fia nato napovedala pritožbo na to odločitev, kar naj bi bilo ključno za ohranitev integritete športa. Toda zdaj je Fia sprejela Briatorejev predlog "zato, ker sodni spori mečejo le slabo luč na Fio in avto- ter motošport". Tako bo Briatore lahko nazaj v F1 leta 2013, v Fii pa konec 2011.

Sicer pa je Fia Briatoreja septembra lani kaznovala zaradi afere Singapur 2008. Ta je izbruhnila, ko je nekdanji dirkač tega moštva Nelson Piquet mlajši razkril, da je moral leta 2008 na dirki v Singapurju po navodilih iz boksov zapeljati v zaščitni zid, tako da bi zaradi posredovanja varnostnega avtomobila vplival na razplet dirke in pomagal moštvenemu sotekmovalcu Fernandu Alonsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.