Šport > Moto športi
12 ogledov

Briatore že odpisal Ferrari

Žurnal24 main
Flavio Briatore je že po eni dirki dejal, da Ferrari letos ne bo konkurenčen Red Bullu in naj se začnejo pripravljati za naslednjo sezono. Tudi Striling Moss za prvaka razglaša Sebastiana Vettla.

Po odpovedi dirke v Bahrajnu se je letošnja sezona formule 1 začela prejšnjo nedeljo v Avstraliji. Na stezi v Albert Parku je blestel aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull) in dal vedeti, da se ne bo tako zlahka odpovedal kroni najboljšega. Mlademu Nemcu se je še najbolj približal Lewis Hamilton (McLaren), ki je zaostal dobrih 20 sekund, medtem ko je Fernando Alonso (Ferrari) na četrtem mestu zaostal še slabih 10 sekund več. Nekdanji šef Renaulta Flavio Briatore je prepričan, da je to preveč. "Pol sekunde na krog, kolikor je ločilo Vettla in Alonsa, je cela večnost. Morda se bo slišalo absurdno, toda menim, da bi se pri Ferrariju morali osredotočiti na razvoj dirkalnika za naslednjo sezono," je dejal Flavio in še dodal: "Vem, da ima Ferrari kvalitetne inženirje, toda ponavljam, pol sekunde na krog je cela večnost."

"Vettel vozi Adrianov dirkalnik. Oba sta izjemna. Ko jih daš skupaj, ali ima sploh kdo drug možnosti?" pa se sprašuje legendarni Striling Moss, ki tako že kar po prvi dirki za novega/starega prvaka razglaša Sebastiana Vettla in Red Bull "izpod peresa" inženirja Adriana Neweyja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.