Šport > Moto športi
24 ogledov

Bridgestone se umika iz motoGP

bridgestone logo EPA
Proizvajalec pnevmatik Bridgestone je sporočil, da bo po letu 2015 končal sodelovanje v motociklističnem svetovnem prvenstvu.

Japonski proizvajalec je bil ekskluzivni dobavitelj pnevmatik za razred motoGP od leta 2009. Po dogovoru z vodstvom tekmovanja bodo sedanjo pogodbo podaljšali še za eno sezono, nato pa se bodo umaknili.

Bridgestone je v motociklističnem SP prisoten od leta 2002, prvo zmago na njihovih pnevmatikah so dirkači v elitnem razredu dosegli leta 2004. Leta 2007 je Avstralec Casey Stoner z Ducatijem osvojil naslov prvaka s pnevmatikami tega proizvajalca, uspeh pa je leta 2008 ponovil Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

Razpis že objavljen

Špansko podjetje Dorna, ki vodi tekmovanje, pa je ob najavi slovesa japonske tovarne danes tudi že objavilo razpis za druge proizvajalce pnevmatik, ki želijo prevzeti to vlogo. Vsa gumarska podjetja, ki želijo postati ekskluzivni dobavitelj pnevmatik po sezoni 2015, imajo tako priložnost, da se do 22. maja letos prijavijo na razpis.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.