Šport > Moto športi
47 ogledov

Bruno: Nismo pričakovali najhujšega

bruno senna EPA
Bruno Senna, nečak pokojnega Ayrtona Senne, je priznal, da družina ob spremljanju nesreče v Imoli, ki se je zgodila 1. maja 1994, ni pričakovala najhujšega.

V četrtek bo minilo 20 let, odkar se je na dirki za VN San Marina smrtno ponesrečli Brazilec Ayrton Senna, trikratni svetovni prvak, ki je umrl le dan po Rolandu Ratzenbergerju, kar se bo v anale zapisalo kot ”najbolj črn vikend v zgodovini formule ena”.

Sennina družina je dirko v Imoli spremljala po televiziji, dirkačev nečak Bruno Senna, ki je bil star komaj 10 let, pa je priznal, da niso pričakovali tako tragičnega razpleta. ”Gledal sem po televiziji. Dirke sem vedno gledal z družino in kot otrok sem težko razumel, kaj se je zgodilo. Pričakoval sem, da bo stopil iz dirkalnika in nekaj dni preživel v bolnišnici. Nisem razumel resnosti položaja in nihče ni pričakoval najhujšega. Potem smo prejeli novico. Zagotovo se je v našem življenju marsikaj spremenilo,” je povedal Bruno, ki se je po smrti strica za nekaj časa odpovedal dirkanju. Kasneje se je vrnil na dirkališča in nastopal v razredih formula 3 in formula ena, kjer je dirkal za HRT, Williams in Renault.

Več na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.