Šport > Moto športi
16 ogledov

Button brez strahu pred Alonsom

alonso button EPA
Jenson Button bo v prihajajoči sezoni formule ena dirkal ob Fernandu Alonsu, ki neuradno velja za najboljšega dirkača na svetu.

Nekdanja svetovna prvaka, Jenson Button in Fernando Alonso, bosta v sezoni 2015 tvorila enega najizkušenejših dirkaških parov v zgodovini F1. Button, 35, in Alonso, 33, skupaj štejeta 68 let, medtem ko na primer dirkača Toro Rossa, Carlos Sainz, ml. in Max Verstappen, le 37.

alonso jerez mclaren | Avtor: EPA EPA
Alonso uživa status enega najboljših dirkačev v F1, kar je pri Ferrariju na lastni koži najprej občutil Felipe Massa, nato še Kimi Räikkönen. Brazilec je lani dejal, da ga razlika med Špancem in Fincem - z obema je namreč dirkal v isi ekipi - ne preseneča, saj je potrebno za zmago nad Alonsom dirkati hitro in brez napake.

''Želel sem si Alonsa''

Button se je s špankim kolegom pobliže spoznal v Jerezu, prijateljske vezi pa bosta pred začetkom sezone krepila še v Barceloni. Britanec, ki je po mesecih ugibanj dobil podporo McLarna na račun mladega Kevina Magnussena, se ni ustrašil izziva, ki ga prinaša dvakratni svetovni prvak.

''Vsak dirkač si želi konkurenčnega moštvenega kolega. Dirkata z isto opremo in dobro je videti, kaj lahko z dirkalnikom naredi nekdo drug. Vsi dirkamo drugače, imamo svoje prednosti in slabosti. Zanimivo bo delati z nekom, ki ima toliko izkušenj - Fernando je dvakratni prvak in v F1 je skoraj tako dolgo kot jaz. Dirkal je za različne ekipe,'' je povedal Button.

''Midva sva velika prednost za ekipo in vedno sem govoril, da si ob sebi želim najboljšega dirkača. Za moštvenega kolega sem si želel Fernanda in zdaj smo tu. Nisva še preživela veliko časa skupaj, vendar čutim, da bova dobro sodelovala,'' je dodal britanski veteran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.