Šport > Moto športi
21 ogledov

"Button je bil boljši"

vn nemčije nurburgring zmaga hamilton Reuters
Lewis Hamilton, ki si je med vikendom prislužil kritike Felipeja Masse, je prepričan, da je v letošnji sezoni njegov moštveni kolega Jenson Button opravil boljše delo.

Lewis Hamilton (McLaren) je imel skozi sezono kar nekaj vzponov in padcev. Na dveh dirkah (Šanghaj, Nürburgring) je tudi slavil zmago, a se ob tem (pogosto po svoji zaslugi) zapletel v številne nesreče in tudi tako izgubljal pomembne točke v boju s Sebastianom Vettlom (Red Bull), ki potrebuje le še eno točko, da kot najmlajši dirkač v zgodovini dvakrat zapored postane svetovni prvak. Hamiltonov moštveni kolega Jenson Button je na drugi strani prav tako dobil dve dirki (Montreal, Budimpešta), a pet dirk pred koncem sezone zbral 17 točk več in je še edini, ki ima teoretične možnosti, da še lahko odvzame naslov Vettlu. Hamilton je Buttnovo delo v letošnji sezoni označil za "neverjetno" in dodal, da je v letošnji sezoni opravil boljše delo od njega. "Mislim, da se moram najti in izboljšati rezultate, ki smo jih imeli na zadnjih štirih dirkah," je dejal  Hamilton: "Jenson je opravil neverjetno delo. Menim, da že celotno sezono dirka bolje. Tudi če bom na naslednjih dirkah boljše opravil svoje delo, mi to ne bo veliko pomenilo. Pomembna je celotna sezona."

Hamilton se je dotaknil tudi incidenta s Felipejem Masso (Ferrari) na zadnji dirki za VN Singapurja, ko je s krilcem zadel v Brazilca in predrl pnevmatiko na njegovem dirkalniku. Massa je po dirki razburjen dejal, da "Hamilton ne zna uporabljati možganov". "To sem ignoriral in šel naprej," je ob tem dejal Hamilton, ki se že v Singapurju ni želel zapletati v verbalni obračun z Masso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.