Šport > Moto športi
14 ogledov

Button: ''Lewis vas bo vse šokiral''

lewis hamilton jenson button EPA
Jenson Button (McLaren) je prepričan, da bo prišel čas Lewisa Hamiltona (Mercedes).

Britanski dirkač Jenson Button (McLaren) se je postavil v bran svojemu nekdanjemu moštvenemu kolegu Lewisu Hamiltonu. Dirkač Mercedesa, ki je nemško ekipo okrepil pred začetkom letošnje sezone, s srebrno puščico še nima zmage, za nameček pa ga je večkrat zasenčil Nico Rosberg, ki je v Monte Carlu ekipi privozil edino zmago na prvih sedmih dirkah.

Rosberg se lahko pohvali s tremi najboljšimi startnimi položaji v letošnji sezoni, vendar v skupnem seštevku še vedno zaostaja za Hamiltonom, ki je zbral 20 točk več kot nemškega dirkača.

Button, ki mu letos ne gre prav nič po načrtu, je prepričan, da je Hamilton enako hiter kot prej. ''Za Lewisa je enako, kot za vse ostale. Če mu avto ne odgovarja, potem je zelo težko,'' je povedal nekdanji svetovni prvak in dodal: ''Seveda je Nico hiter, vendar Lewis ni izgubil svoje hitrosti. Še vedno jo ima. Vrnil se bo in vas vse šokiral,'' je prepričan Button, ki se v letošnji sezoni še ni uvrstil višje od petega mesta.

Čeprav je Hamilton v soboto večkrat zaostal za Rosbergom, pa je Britanec zamujeno nadoknadil v nedeljo. ''Moramo biti pošteni. Zbral je veliko več točk kot Nico. Lewis je neverjetno hiter,'' je rojaka pohvalil Button.

Britanec je za konec spregovoril še o spornem testiranju Pirellijevih pnevmatik, zaradi katerega se bo Mercedes zagovarjal pred Mednarodnim razsodiščem Fie. ''Oba sta rekla, da niso ničesar pridobili. Moramo jima verjeti, ker sta drugače lažnivca. Verjamem jima,'' je zaključil Button.

Komentarjev 1
  • Merkava4 23:22 25.junij 2013.

    Podn šofer bo še večji podn v napovedovanju prihodnosti...Svetovni prvak je bil pa tako ali tako zarad Browna....