Šport > Moto športi
0 ogledov

Button obiskal McLaren Mercedes

buttonbrawn_main_action Žurnal24 main
Vprašanje, kje bo svetovni prvak formule 1 Jenson Button nadaljeval kariero, je v soboto dobilo novo poglavje. Obiskal je tovarno konkurenčne ekipe McLaren Mercedes.

Britanski dirkač namreč zaradi nestrinjanja s finančno platjo še ni podaljšal pogodbe z dosedanjo ekipo Brawn Mercedes, ob koncu tedna pa je obiskal sedež konkurenčne ekipe McLaren Mercedes v Wokingu. Button in njegov menedžer Richard Goddard sta bila gosta McLarna, na vprašanje o morebitni selitvi svetovnega prvaka k srebrnim pa je Goddard dejal le: "Jenson bi rad sedel v dirkalniku, s katerim bi se lahko tudi v naslednji sezoni potegoval za naslov prvaka." Gostitelj Buttonovega obiska v tovarni v Wokingu je bil vodja McLarna Martin Whitmarsh.

Zdaj ljubitelji formule 1 v Veliki Britaniji in po svetu ugibajo, kaj je bil namen Buttonovega obiska: ali je šlo zgolj za vljudnostno potezo svetovnega prvaka ali pa bo 29-letni dirkač v naslednji sezoni sedel za volanom McLarna. A če bi sklepali le po obiskih, bodo imeli v McLarnu še preveč dirkačev. V Wokingu je bil namreč ta teden tudi nekdanji svetovni prvak Finec Kimi Raikkönen, ki se je letos predčasno razšel s Ferrarijem in je za zdaj tudi prost, že večkrat pa je poudaril, da ga zanima zgolj selitev v vrhunsko ekipo. Pri McLarnu bo tudi v sezoni 2010 prvi voznik Buttonov rojak Lewis Hamilton, svetovni prvak iz leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.