Šport > Moto športi
15 ogledov

Buttonu pripadel deževni drugi trening

Button Melbourne VN Avstralije Albert Park forumula 1 McLaren EPA
Britanski voznik formule 1 Jenson Button (McLaren) je bil najhitrejši na drugem treningu pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Monaka. Drugi čas treninga je postavil Francoz Romain Grosjean (Lotus), tretjega pa Brazilec Felipe Massa (Ferrari). Branilec naslova, Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), je bil deseti.

Španski voznik formule 1 Fernando Alonso (Ferrari) si je privozil najhitrejši čas prvega treninga pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Monaka. Drugi čas skrajšanega uvodnega treninga je postavil novinec v Lotusu Romain Grosjean, tretji pa je bil Sergio Perez v Sauberju.

Branilec naslova prvaka Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je bil šele deveti. Trening je zaznamovala okvara motorja Heikkija Kovalainena (Caterham) na najhitrejšem delu proge, zato so morali trening sedem minut pred koncem predčasno prekiniti. Španec Fernando Alonso (Ferrari), z Reanultom in McLarnom dvakrat zmagovalec prestižne dirke, je na ozkih ulicah kneževine spet dokazal svoje mojstrstvo in dosegel najhitrejši čas.

S soncem obsijani Monte Carlo je pozdravil tudi drugo mesto Francoza Romaina Grosjeana (Lotus), ki goji upe po tem, da bi postal prvi francoski zmagovalec dirke za VN Monaka po neverjetni in povsem nepričakovani zmagi Olivierja Panisa leta 1996. Grosjeanov čas je bil 0,365 sekunde slabši od Alonsovega.

"Rad imam Monako, zabaven je. Dirkalnik v tem trenutku deluje dobro, zato počakajmo in videli bomo, kaj lahko storimo kasneje. Pomembno je imeti dirkalnik, v katerem si samozavesten in kjer delujejo vse majhne podrobnosti, saj to pomeni veliko razliko," je povedal Grosjean.

Mehičan Sergio Pérez (Sauber) se je na povratku na dirko, kjer je lani v kvalifikacijah doživel hudo nesrečo, uvrstil na tretje mesto, angleški favorit Lewis Hamilton pa je bil z McLarnom četrti. Devet minut pred koncem se je trening končal z rdečo zastavo, ko je motor Kovalainenovega Caterhama eksplodiral in z gostim dimom zapolnil tunel, najhitrejši odsek proge.

Britanski voznik formule 1 Jenson Button (McLaren) je bil najhitrejši na drugem treningu pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Monaka. Drugi čas treninga je postavil Francoz Romain Grosjean (Lotus), tretjega pa Brazilec Felipe Massa (Ferrari). Branilec naslova, Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), je bil deseti.

VN Monaka, drugi prosti trening:

1. Jenson Button (McLaren-Mercedes)     1:15.746
2. Romain Grosjean (Lotus-Renault) + 0.392  
3. Felipe Massa (Ferrari)  + 0.856 
4. Fernando Alonso (Ferrari)  + 0.915 
5. Pastor Maldonado (Williams-Renault) + 1.074   
6. Nico Rosberg (Mercedes)  + 1.275    
7. Mark Webber (Red Bull Racing-Renault) + 1.402
8. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari) + 1.407   
9. Michael Schumacher (Mercedes) + 1.547   
10. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) + 1.557

Prvi prosti trening:
1. Fernando Alonso  (Ferrari)     1:16.265
2. Romain Grosjean (Lotus-Renault) + 0.365 
3. Sergio Perez (Sauber-Ferrari) + 0.446   
4. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) + 0.482
5. Pastor Maldonado (Williams-Renault) + 0.495
6. Felipe Massa (Ferrari) + 0.578    
7. Kamui Kobayashi (Sauber-Ferrari) + 0.773   
8. Jenson Button (McLaren-Mercedes) + 0.925
9. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) + 0.957  
10. Nico Rosberg (Mercedes) + 0.996

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.