Šport > Moto športi
18 ogledov

Cairoli agresivno do zmage

tim gajser EPA
Tim Gajser je tokrat le za las izgubil skupno zmago za Veliko nagrado Trentina.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v prvi vožnji pete letošnje dirke svetovnega prvenstva v italijanski Pietramurati osvojil tretje mesto. Pred njim sta končala domačin Antonio Cairoli in Švicar Arnaud Tonus. Italijan je na začetku vožnje zaostajal za Slovencem, a ga je prehitel ob napaki slednjega, kasneje pa je enako uspelo tudi Tonusu.

Na dirki za VN Trentina prvič v tej sezoni Gajser ni bil edini Slovenec; na startu sta bila še Klemen Gerčar in Peter Irt, ki pa sta prvo vožnjo končala v ozadju. Irt je bil 33., Gerčar pa 38.

V drugi vožnji se je Gajser po startu znova prebil  na prvo mesto, Cairoli pa je precej zaostal, a nato uprizoril zelo agresivno in hitro vožnjo in v zadnjih krogih tekmece prehiteval na povsem enak način. Vselej je napadel na istem ovinku, izbral notranjo linijo in vselej zaprl tekmeca, dvakrat tudi z dotikom tekmečevega motorja. V zadnjem krogu je ugnal tudi Gajserjevega moštvenega kolega Jevgenija Bobriševa. Če bi Rus vzdržal napad, bi Gajser skupno osvojil zmago za VN Trentina, tako pa je ta pripadla Cairoliju. Gajser je bil v drugi vožnji sicer zlahka prvi, Cairoli pa se je prebil na drugo mesto, Bobrišev je bil tretji.

"Bil sem kar malo jezen. Tim me je zaprl, nato sem padel in na tej stezi se je zelo težko prebijati iz ozadja. Vozil sem na vso moč, spodbujali so me navijači in res sem vesel, da mi je uspelo priti do zmage," je bil takoj po dirki Cairoli prepričan, da ga je mlajši slovenski tekmec na začetku druge vožnje oviral.

Zadovoljen pa je bil tudi Gajser, čeprav mu je na koncu zmaga ušla: "Dobro je, tudi drugo mesto je zelo v redu. Imel sem dve povsem različni vožnji, prva ni bila najboljša, druga pa precej boljša. Vse je bilo super, prav užival sem, predvsem pa gre velika zahvala vsem mojim navijačem tukaj. Slišal sem jih v vsakem zavoju, res je bilo odlično," je črto pod dirko, ki ji lahko mirno reče domača v SP, potegnil Gajser. Gerčar je bil v drugo 27., Irt pa 29., oba sta tako ostala brez točk za SP.

Gajser je v Italijo, kjer so ga spremljali tudi številni navijači, po zmagi v Mehiki pred 14 dnevi prišel na prvem mestu skupnega seštevka s 156 točkami, najbližji zasledovalec Cairoli jih je imel 136. Po današnji dirki je razlika manjša le za dve točki (201-183).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.