Šport > Moto športi
1383 ogledov

"Če bi Max vozil za Mercedes, bi Hamiltona razbil"

lewis hamilton Epa
Uvodno dirko nove sezone formule 1 je zaznamoval razburljiv obračun med Lewisom Hamiltonom (Mercede) in Maxom Verstappnom (Red Bull).

Max Verstappen (Red Bull) je v zaključku VN Bahrajna uspel prehiteti branilca naslova Lewis Hamiltona (Mercedes), a je pri tem nepravilno zapeljal s steze, zato je moral Britanca spustiti nazaj predse, nato pa mu je v zaključku zmanjkalo časa za nov napad na sedemkratnega svetovnega prvaka.

 | Avtor: Epa Epa

Napet zaključek uvodne dirke je obetavna napoved pred dolgo sezono, v kateri je predvidenih kar 23 preizkušenj, vodstveni ustroj pa se nadeja, da bo interni dvoboj Hamiltona in Verstappna pripomogel k večjemu zanimanju za šport, ki se že vrsto let srečuje z očitki o dolgočasnosti in predvidljivosti.

nelson piquet | Avtor: Epa Epa
O rivalstvu omenjenih dirkačev je spregovoril eden najbolj legendarnih voznikov formule 1 vseh časov, trikratni svetovni prvak Nelson Piquet. Drugi naslavnejši Brazilec v zgodovini elitnega dirkaškega športa meni, da Hamilton z enakimi pogoji ne bi imel prav nobenih možnosti proti mlajšemu izzivalcu.

"Zavedati se moramo, da se v formuli 1 dirka z različnimi dirkalniki, zato je zelo težko delati neposredne primerjave. Če bi Max vozil za Mercedes, sem prepričan, da bi Hamiltona 'razbil'. Max je agresivnejši. Morda posledično naredi več napak, a po mojem mnenju je boljši od Hamiltona. Ob Valtteriju Bottasu je Lewisu prelahko zmagovati," je povedal Piquet in se nato ozrl v čas, ko sta si z Nigelom Mansellom podredila konkurenco s pomočjo dominantnega Williamsa.

"Vsi tekmeci so bili daleč zadaj. Leta 1987 sem postal svetovni prvak, čeprav nisem vozil tako dobro kot leto poprej, ker sem imel nesrečo na začetku sezone. Zmagal sem tudi s pomočjo sreče. Naslov bi moral osvojiti leta že leta 1986, a sem ga leto kasneje. Vse skupaj je bilo kar prelahko. Dirkalnik je bil daleč najboljši na startni vrsti, tako kot je Mercedes že nekaj let boljši od vseh konkurentov. Ne pravim, da Hamilton ni dober, vendar ima ob sebi vselej šibkejšega dirkača. Nico Rosberg je bil še slabši. Naslov je osvojil v sezoni, ko je imel Hamilton največ odstopov in nesreč," meni 68-letnik.

Komentarjev 2
  • Avatar Dux_Ursus
    Dux_Ursus 07:07 02.april 2021.

    Piquet malo preveč poenostavlja zadeve. Cel vikend je bil Verstappen hitrejši in izgleda, da ima sedaj na začetku sezone Red Bull boljši dirkalnik. Hamilton je zmagal zaradi boljše strategije in ker je Verstappen na koncu zamočil. Preberite si to: https://www.espn.com/f1/story/_/id/31155034/how-hamilton-beat-verstappen-slower-car-bahrain-grand-prix

  • bogdan76 06:48 02.april 2021.

    Tudi iskušnje nekaj veljajo