Šport > Moto športi
21 ogledov

Colin Edwards napovedal slovo

Colin Edwards EPA
Američan Colin Edwards, dirkač Yamahe v kraljevskem razredu motociklizma motoGP, je pred nedeljsko domačo dirko za veliko nagrado ZDA v Teksasu napovedal konec kariere.

40-letni motociklist Colin Edwards, ki ima vzdevek Teksas tornado, med profesionalci dirka že 22 let, vse od leta 1995. Po dveh naslovih v razredu superbike (2000, 2002) je leta 2003 prestopil v kraljevski razred. Njegova najboljša uvrstitev ob koncu sezone v motoGP sega v leto 2005, ko je sezono končal na skupno četrtem mestu. V 12 letih je 12-krat stal na odru za zmagovalce, a zmagal ni nikoli.

"Na letošnjih testiranjih pred sezono sem uvidel, da moram prilagoditi dirkaški slog, kar je v nasprotju z mojo tekmovalno naravo. To je glavni razlog, da sem se odločil za konec kariere," je v Austinu pojasnil Edwards in dodal: "Poleg tega pa bi rad več časa preživel z ženo in otroki."

"To je zame res žalostna novica. On je moj najboljši prijatelj med dirkači. Je res izjemen fant in tudi izjemen dirkač," pa je ob tem dejal devetkratni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.