Šport > Moto športi
25 ogledov

Coulthard bo spet dirkal

David Coulthard si je želel dirkanja. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nekdanji voznik formule 1 David Coulthard je v soboto za britansko televizijo BBC ob robu dirkaškega vikenda v Sepangu dejal, da se bo preizkusil v nemški seriji DTM.

Škot David Coulthard je dejal, da bo vozil v Mercedesu, s tem pa je po Nemcu Ralfu Schumacherju že drugi nekdanji dirkač formule 1, ki bo sedel za volan moštva iz Stuttgarta (v isti ekipi sta še testna dirkača v formuli Gary Paffett in Paul di Resta). Sezona se bo začela 25. aprila na Hockenheimringu. "Lani nisem iskal nove priložnosti za dirkanje, ob koncu sezone pa me je navdušila zadnja dirka DTM-a in spet sem začutil željo po tekmovanju."

Pogrešam adrenalin. Kaj pa tekmovanja? Ja, ker vem, kako so zabavna.
David Coulthard

Devetintridesetletni Coulthard je v formuli 1 tekmoval do konca 2008, med drugim je vozil tudi za ekipo McLaren Mercedes. Trenutno Škot, ki je v karieri formule 1 trinajstkrat zmagal, komentira dirke za televizijo BBC. Ker se termini dirk formule 1 ne prekrivajo s serijo DTM, bo Coulthard najverjetneje še vedno deloval tudi kot komentator dirk v kraljevskem razredu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.