Šport > Moto športi
23 ogledov

Dani ni 100-odstoten, pa že zmaguje

Pedrosa je štiri kroge pred ciljem prehitel Lorenza in prvič zmagal v Estorilu. Žurnal24 main
Dani Pedrosa še ni stoodstoten, a s superhitro hondo že zmaguje. Zmotili smo se, ko smo zapisali, da se bo Casey Stoner sprehodil do naslova prvaka. Medtem težavam Valentina Rossija še ni konca.

Po uvodni dirki motociklistične sezone smo zapisali, da je edini pravi favorit za letošnji naslov prvaka v razredu MotoGP Casey Stoner (Repsol Honda), potem ko je postalo jasno, da je Honda letos najboljši motocikel, njegov ekipni kolega Dani Pedrosa pa ima težave s poškodbo. Manj konkurenčen kot lani je Yamahin motocikel, za Ducatijevega pa smo tako ali tako vedeli, da ne bo pri vrhu, poleg tega pa Valentino Rossi še naprej čuti posledice lanskih dveh poškodb. A na srečo, za zanimivost preostanka sezone, smo se zmotili! Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) je v slogu prvaka iz svojega konjiča iztisnil 120 odstotkov in vodi v skupnem seštevku. Pedrosa je bil kljub bolečinam na prvih dveh dirkah tretji in drugi, na tretji (to nedeljo) pa je manj kot mesec po novi poškodbi celo zmagal. Še več: oba sta v Estorilu z lepo prednostjo premagala Stonerja in imata pred njim 24 oziroma 20 točk prednosti (tudi po zaslugi Avstralčevega padca v Jerezu).

Skupni seštevek po tretji dirki sezone:
1. J. Lorenzo (Yamaha) 65 točk
2. D. Pedrosa (Honda) 61
3. C. Stoner (Honda) 41
4. V. Rossi (Ducati) 31
5. N. Hayden (Ducati) 30

"Vesel sem za zmago, a še bolj vesel sem za svoje počutje. Očitno je bila moja operacija končno uspešna," se je smejalo Pedrosi, ki je tako še ne stoodstoten dokazal, da je lahko resen tekmec ekipnemu kolegu, ki že ima naslov prvaka iz kraljevega razreda, za letošnji naslov prvaka. Mali Dani je zagotovo eden bolj prezrtih odličnih motociklistov zadnjih sezon, potem ko so ga sicer redki , a vselej usodni padci za njegove krhke kosti stali vsaj enega, če ne kar treh naslovov. Tudi Stoner in Lorenzo dajeta kapo dol pred njim in ga bosta odslej resno jemala v bitki za prvaka. "Stoodstotno si je zaslužil to zmago, saj je bil hitrejši v zadnjem delu dirke, ponavadi pa je ravno obratno," je o Pedrosi dejal Lorenzo. "Bomo pa še videli, kako bo na naslednjih dirkah."

Imam kakšnih 15 odstotkov manj moči v rami, po nekaj krogih pa me začne boleti noga.
Valentino Rossi

Da je Marco Simoncelli (Gresini Honda) zapravil še ene stopničke, raje ne bi posebej izpostavljali, raje nekaj besed namenimo večkratnemu prvaku Rossiju. Bil je četrti, zaostal je 17 sekund, kar pa je bilo še vedno več kot pol minute manj od ekipnega kolega Nickyja Haydna. "Še vedno nisem stoodstoten. Imam kakšnih 15 odstotkov manj moči v rami, po nekaj krogih pa me začne boleti noga," del krivde za povprečne rezultate na poškodbi prenaša italijanski motociklist. "A to se bo že uredilo, če še ne za Le Mans, pa do dirke v Barceloni." Drugi del pa tiči v ducatiju. "Od prejšnje dirke smo ga precej izboljšali, predvsem prednji del, in zdaj lahko pritiskam do konca." Za naslednjo dirko, VN Francije 15. maja, pa pripravljajo povsem novo šasijo. Morda se takrat tudi Vale vključi v igro za prvaka. A v tej napovedi ostanimo malo previdni: razen Stonerja z ducatijem v zadnjih letih ni nihče dosegal vrhunskih rezultatov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.