Šport > Moto športi
16 ogledov

Dennis verjame, da se bo Hamilton vrnil

Dennis je odšel. Withmarsh je nov vodja Hamiltona. Žurnal24 main
Vodilni možje moštva McLaren napovedujejo, da bodo kmalu znova konkurenčni najboljšim.

Leta 2008 je britanski dirkač Lewis Hamilton z moštvom McLaren Mercedes osvojil naslov svetovnega prvaka v Formuli ena. Štiri leta kasneje se je z moštvo, s katerim je sodeloval vse od trinajstega leta razšel in se pridružil Mercedesu. Kljub temu direktor moštva iz Wokinga, Ron Dennis, verjame, da Hamiltonova zgodba pri McLarnu še ni zaključena.

"Zagotavljam vam, da se bo McLaren prej ko slej vrnil med najboljše v svetovnem prvenstvu. In ob tem povratku bi bil Lewis Hamilton prav lahko med tistimi, ki si bodo želeli povratka v znano okolje, po tem ko je izkusil dirkanje pri drugem moštvu," je prepričan Dennis, ki je spregovoril tudi o razlogih za odhod nekdanjega svetovnega prvaka.

"Mislim, da je denar igral vlogo, a ni bil odločilni dejavnik. Dejstvo je, da je bil to zanj verjetno čas, da poizkusi nekaj novega. Poznam Lewisa in vem, da je bil razočaran po tem, ko ni uspel zmagati na VN Singapurja. Čeprav ni bil naš dirkalnik tisti, ki ga je takrat pustil na cedilu, je bil vseeno zelo razočaran. Ponudba Mercedesa je zanj tako prišla v pravem času in sprejel jo je," je še dejal direktor McLarna. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.