Šport > Moto športi
18 ogledov

Despres dobil 11. etapo

Cyril Despres Žurnal24 main
Enajsto etapo relija Dakar je med motociklisti dobil Cyril Despres, ki vodi tudi v skupnem seštevku. Za Francoza je bila to že jubilejna 30. etapna zmaga na Dakarju. Miran Stanovnik se v petek vrača v domovino.

Francoz Cyril Despres (KTM) je zmagovalec 11. etape vzdržljivostnega relija Dakar. Med motociklisti je na 598 kilometrov dolgi preizkušnji med Arico in Arequipo drugo mesto osvojil Španec Gerard Farres Guell (KTM), ki je zaostal 1:39 minute, tretji pa je bil njegov rojak Marc Coma (KTM), ki je cilj prečkal 2:01 minute za Despresom.

V skupni razvrstitvi vodi Despres, ki je dobil že svojo 30. etapo na reliju Dakar. Pred drugouvrščenim Como ima 2:22 minute prednosti. Tretjeuvrščeni Portugalec Helder Rodrigues (Yamaha) zaostaja že 1:08:40 ure.

Slovenski dirkač Miran Stanovnik je predčasno končal letošnji reli Dakar. Zaradi natrgane mišice na nogi po padcu na sinočnji deseti etapi so ga morali s helikopterjem prepeljati v bolnišnico. Edini slovenski predstavnik na reliju se bo v domovino vrnil v petek. Na brniško letališče bo prispel ob 15. uri.

Med avtomobilisti je bil danes najhitrejši Francoz Stephane Peterhansel z minijem, za 3:44 minute je prehitel Španca Nanija Romo (Mini) in še povečal skupno vodstvo. V skupni razvrstitvi ima zdaj Peterhansel 22:49 minute prednosti pred Romo, tretji je Južnoafričan Giniel de Villiers (Toyota), ki pa zaostaja že 1:11:01 ure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.