Šport > Moto športi
23 ogledov

Di Montezemolo: Boli me tako počasen Ferrari

VN Bahrajna Bahrajn formula 1 Räikkönen Alonso Ferrari EPA
Vodilna moža Ferrarija Luca di Montezemolo in Stefano Domenicali sta jezna zapuščala Veliko nagrado Bahrajna, kjer so poskočni konjički spet bolj spominjali na trmaste osle.

"Zdi se mi, da ni veliko debate. Smo zelo počasni na ravninah in manjka nam moči. Nisem pričakoval veliko od te dirke, a vseeno nekaj več. Videti tako počasna Ferrarija na ravninah me boli," s kritikami na račun svoje ekipe po dirki v Bahrajnu ni skoparil predsednik Luca di Montezemolo.

Ferrarijeva dirkača Fernando Alonso in Kimi Räikkönen sta osvojila skromno deveto oziroma deseto mesto in znova razočarala številne navijače v domovini in po svetu, ki že več let čakajo na italijanski pohod na vrh.

Domenicali upa na uspešne treninge

"Moramo delati, inženirji morajo dati več. Med tednom bomo morali preizkusiti več stvari, toda ni mi všeč gledati Ferrarija v tem položaju," je dejal di Montezemolo. Šef ekipe Stefano Domenicali prav tako ni našel veliko vzpodbudnih besed za klavrno podobo rdečih v puščavskem Sakhirju, kjer je Alonso sicer bojevito napovedal "revanšo že na Veliki nagradi Kitajske".

"Ni mi všeč, ko vidim naša dirkača, kako se borita v vseh situacijah, nato pa na ravninah ne moreta niti napadati niti se braniti," je za spletno stran Ferrarija dejal Domenicali. "To dirkališče je sicer še posebno naporno za naše dirkalnike. Tehnične značilnosti Sakhirja so izpostavile nekaj naših pomanjkljivosti, zato moramo hitro pozabiti na to dirko in gledati naprej. Pred seboj imamo nekaj pomembnih treningov, kjer pričakujem, da bomo videli prvi dvig kakovosti."

"V rdečem še deset let"

Na dirki v Manami je bil tudi predsednik banke Santander Emilio Botín, nekakšen drugi oče Alonsa, s katerim se je po dirkališču podal tudi na kolesu. Botín je ostro zavrnil govorice o selitvi Asturijca v kakšno drugo ekipo.

"Menim, da je Ferrari dom, v katerem se Fernando počuti srečnega. To sem rekel ta teden in ponavljam: v rdečem ga vidim še deset let. Skorajda nemogoče se mi zdi, da bi odšel," je zatrdil Botín. Alonso ima z ekipo sklenjeno pogodbo do leta 2016.

Alonso: Sredi sezone bomo ujeli Mercedes

Veliko govoric je sprožila fotografija McLarna na Twitterju, kjer so objavili sedem let staro podobo smehljajočega Alonsa skupaj z Ronom Dennisom. Španec sam je po novem razočaranju v Bahrajnu kljub vsemu optimistično zrl v prihodnost.

"Res verjamem, da bomo lahko sredi sezone ujeli Mercedes," je zatrdil. "Če bomo mislili, da to ni mogoče, bo bolje ostati doma. Imamo možnosti za izboljšave."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.