Šport > Moto športi
28 ogledov

Di Resta se spogleduje z IndyCarom

Paul di Resta Force India Montreal Reuters
Škotski dirkač še vedno čaka na ponudbo, s katero bi lahko ostal v karavani formule 1, a se že spogleduje z drugimi možnostmi.

Force India, trenutni delodajalec Paula di Reste, še vedno ni oznanil, kdo bo njihov bolid vozil v prihodnji sezoni. Pozna odločitev o voznikih sicer za to moštvo ni nič novega, a 27-letnega dirkača postavlja v neprijeten položaj. Pogodba se mu namreč po koncu sezone izteče, za zdaj pa ni na vidiku nove priložnosti.

Di Resta sicer upa, da bo kmalu prejel klic katere izmed ekip, a mest počasi zmanjkuje, dirkačev, ki čakajo na podoben klic, pa je veliko. Vodstvo Force Indie še vedno razmišlja o možnostih, glavni kandidati za dve prosti mesti pa naj bi bili Nico Hulkenberg, Adrian Sutil in Sergio Pérez. 

Morda se bo pridružil bratrancu

Sutil kljub vsemu še ni izgubil upanja: "Vedo, česa sem sposoben in kaj lahko dosežem. Sam mislim, da sem dodana vrednost za ekipo, a ne morem sprejeti odločitve namesto njih. Lahko samo čakam in videli bomo, kaj se bo zgodilo, v vsakem primeru pa bom odločitev sprejel."

Če mu nobeno od moštev ne ponudi pogodbe, se je trenutno deseti v skupnem seštevku svetovnega prvenstva pripravljen preizkusiti v drugem dirkaškem tekmovanju. Lahko bi se celo pridružil bratrancu Dariu Franchittiju, ki trenutno dirka v seriji IndyCar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.