Šport > Moto športi
939 ogledov

Svetovni prvak odnesel celo kožo, njegov rojak ni imel te sreče

nesreča motoGP Profimedia
V skupinski nesreči na dirki razreda motoGP v Barceloni se je težje poškodoval dirkač Dutacija Enea Basitanini. Več sreče je imel svetovni prvak Francesco Bagnaia, ki jo je v padcu po lastni napaki odnesel z lažjimi poškodbami.

Motociklistično moštvo Ducati je sporočilo, da je nedeljski padec na dirki svetovnega prvenstva v Barceloni njihovega dirkača Eneo Bastianiija za dlje časa poslal na bolniško. Italijan je namreč moral na operacijo gležnja, ki so jo opravili danes, manjkal bo vsaj na treh dirkah. Svetovni prvak Francesco Bagnaia pa je padec prestal brez zlomov.

Bastianini in Bagnaia sta bila v uvodnem krogu nedeljske dirke razreda motoGP vpletena v dve nesreči; prvi jo je skupil po trčenju in izletu s steze v družbi še treh tekmecev, Bagnaia pa je kmalu zatem po lastni napaki, ko je bil v vodstvu, odletel v zrak in nato treščil na tla. Za nameček mu je nato čez nogi zapeljal še Brad Binder.

Bagnaia | Avtor: Epa Epa
Iz italijanske ekipe so sporočili, da je branilec naslova in vodilni v letošnjem SP sicer dobil številne odrgnine in da je precej potolčen, vendar zdravniški pregledi niso pokazali zlomov kosti. Za zdaj pa iz Ducatija še niso sporočili, ali bo moral Bagnaia kakšno od naslednjih dirk izpustiti.

Slabše se je padec končal za Bastianinija, ki je v tej sezoni zaradi poškodbe nekaj dirk na začetku že izpustil. Tokrat jo je skupil njegov levi gleženj, pa tudi ena od kosti v desni dlani. Operacijo so opravili danes, Bastianini pa bo moral prisilno počivati vsaj na naslendjih treh dirkah, ta teden v domačem Misanu ter nato še v Indiji in na Japonskem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.