Šport > Moto športi
55 ogledov

Dirka v Austinu pod velikim vprašajem

Bernie Ecclestone Antonio Bronic/PIXSELL
Veliki šef formule 1 Bernie Ecclestone je dirko v Austinu postavil pod velik vprašaj. Dela na dirkališču, ki naj bi v naslednji sezoni premierno gostil F1, so namreč začasno ustavljena.

Svetovno prvenstvo formule 1 bi moralo naslednje leto dobiti novo postajo, toda izvedba dirke za VN ZDA v teksaškem Austinu je vprašljiva. Kot je pojasnil vodja formule 1 Bernie Ecclestone, bodo dirko črtali s koledarja SP 2012, če se dela na dirkališču ne bodo takoj nadaljevala.

Ecclestone bo počakal še do naslednjega sestanka izvršnega odbora Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia), ki bo 7. decembra, če pa do takrat Američani ne bodo pokazali dovolj volje za reševanje težav, bo predlagal, da dirko umaknejo s koledarja za naslednjo sezono. Preizkušnja v Austinu bi sicer morala biti na sporedu 18. novembra 2012, a jo ogrožajo spori med lastniki dirkališča in ameriškimi promotorji dirke, zaradi česar so začasno ustavili dela na prizorišču.

"Dirka je pod velikim vprašajem in zrela za odpis. A ne po naši krivdi, mi smo naredili vse, kar je bilo treba," je dejal Ecclestone.

Formula 1 je v ZDA nazadnje gostovala leta 2007 v Indianapolisu, leta 2013 pa naj bi priredili še dirko v bližini New Yorka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.