Šport > Moto športi
20 ogledov

Dirka v Koreji dobila zeleno luč

1/14
Žurnal24 main
Do konca sezone formule 1 bodo še tri dirke - Južna Koreja je ta torek vendarle dobila zeleno luč za organizacijo VN. Asfalt so položili prejšnji teden, naslednji konec tedna bo na sporedu prva dirka.

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je davi prižgala zeleno luč za premierno dirko formule 1 v Južni Koreji. Po dvodnevni zadnji inšpekciji je Fia potrdila, da bo dirka, ki je predvidena za naslednji konec tedna (24. oktobra), na sporedu po predvidenem koledarju tega tekmovanja za leto 2010, so danes zjutraj sporočili južnokorejski organizatorji.

Strokovnjaki Fie, zbrani okrog tehničnega delegata Charlieja Whitinga, so po zadnjem pregledu proge v Jeongamu, ki leži kakšnih 400 kilometrov južno od Seula, prekinili večmesečno ugibanje o izvedbi dirke in potrdili, da so Korejci odpravili vse napake in dokončali dela.

V Fii so bili zaskrbljeni predvsem zaradi zgornje plasti asfalta, ki so jo delavci nanesli na progo šele prejšnji teden. "Ta je narejena dobro, zato jim bom izdal licenco," je v sporočilu za javnost zapisal Whiting.

Po dirki v Južni Koreji sta načrtovani še dirki v brazilskem São Paulu in v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih. Omenjene dirke bodo dale tudi novega svetovnega prvaka. Najbolje trenutno kaže Avstralcu Marku Webbru (Red Bull), 14 točk pa za njim zaostajata Španec Fernando Alonso (Ferrari) in Nemec Sebastian Vettel (Red Bull). V igri sta še oba dirkača McLarna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.