Šport > Moto športi
870 ogledov

Dirkač F1, ki ne mara prehitevanja

pierre gasly Epa Pierre Gasly je tako kot Danil Kvjat zapravil svojo priložnost pri Red Bullu.
Svetovalec v moštvu Red Bull je spregovoril o razlogih za degradacijo Pierra Gaslyja.

Pierre Gasly do konca letošnje sezone bo več dirkal ob Maxu Verstappnu, so se pred dnevi odločili pri Red Bullu.

23-letni Francoz, ki ima v skupnem seštevku kar 118 točk manj od nekdanjega moštvenega kolega, se je moral preseliti k Toro Rossu, njegovo mesto pa je zasedel neizkušeni Alexander Albon.

Dr. Helmut Marko, svetovalev avstrijskega moštva, ki slovi kot zelo odkrit in neposreden govorec, je pojasnil, da Gasly ni izpolnil pričakovanj.

"Gasly ima problem, kadar se znajde v prometu. Izgublja mesta in ne mara prehitevati. To je razlog, zakaj smo morali reagirati in ga zamenjati z Albonom," je pojasnil Avstrijec. "Albon bo sezono končal pri Red Bullu, Gasly pa je zasedel njegovo mesto pri Toro Rossu. Nato se bomo odločili, kdo od njiju bo prihodnje leto dirkal ob Maxu," je dodal.

Albon je letos debitiral v prvenstvu formule 1, že po 12 dirkah pa se mu je ponudila priložnost, o kateri dirkači le sanjajo. Pridružil se je namreč edinemu moštvu v padoku, ki se poleg Mercedesa lahko poteguje za zmage.

Obe letošnji jim je privozil Verstappen, ki ima v skupnem seštevku več točk kot oba dirkača Ferrarija in samo sedem manj od Valtterija Bottasa.

Vodilni Lewis Hamilton in varnih 62 točk naskoka pred Fincem.

Max Verstappen | Avtor: Profimedia Profimedia

"Albon je odpeljal izjemno krstno sezono. Iz dirkalnika je iztisnil vse, kar je bilo mogoče," je prepričan Marko, ki meni, da se je Red Bull močno približal dominantni srebrni puščici. "Zgradili smo dirkalnik s premalo podtlaka. Podcenjevali smo Hondin napredek. Moč motorja je presegla naša pričakovanja. Pomanjkanje moči smo sprva želeli kompenzirati z aerodninamično šasijo. Zdaj smo to odpravili in na zadnjih dirkah smo bili skoraj poravnani z Mercedesom. Prehiteli smo Ferrari in do konca sezone bomo konkurenčni na vseh dirkališčih," je napovedal 76-letnik.

helmut marko | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.