Šport > Moto športi
95 ogledov

Dirkača motoGP popadel neukrotljiv bes

bautista miller EPA
Dani Pedrosa se je z dominantno predstavo veselil zmage na VN Španije, za nekaj drame pa sta v Jerezu poskrbela Jack Miller (Honda) in Alvaro Bautista (Ducati).

Dirka razreda motoGP v Jerezu se je končala po željah španskih ljubiteljev motociklizma, saj se je zmage veselil Dani Pedrosa, za njim pa sta se zvrstila Marc Marquez in Jorge Lorenzo.

Vodilni v skupnem seštevku prvenstva Valentino Rossi je dirko končal na 10. mestu, zmagovalec uvodnih dveh preizkušenj sezone Maverick Vinales pa je bil tokrat šesti.

Brez uvrstitve je ostalo šest dirkačev, med njimi tudi Jack Miller in Alvaro Bautista. Dirkača sta se zapletla v prvem ovinku šestega kroga in pristala v pesku.  

Razjarjeni Miller je Španca napadel izza hrbta, ga odrinil, nato pa še brcnil njegov motor, preden so med njuju posegli delavci ob dirkališču. Kasneje sta zakopala bojno sekiro. "Pogovorila sva se. V tistem trenutku sem bil zelo jezen, a to je dirkanje," je povedal Avstralec.

V nadaljevanju dirke sta v 11. ovinku grdo padla še Cal Crutchlow in Pol Espargaro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.