Šport > Moto športi
6886 ogledov

Dirkači formule 1 zgroženi ob smrti kolega

Smrt 22-letnega Francoza je pretresla dirkaško karavano.

Na sobotni preizkušnji formule 2 v Spa- Francochampsu je prišlo do silovitega trčenja treh bolidov, v nesreči pa je življenje izgubil 22-letni francoski voznik Anthoine Hubert. Na istem prizorišču naj bi bila jutri na sporedu tudi preizkušnja svetovnega prvenstva formule 1, a se lahko zgodi, da bo dirka zaradi tragedije za vsaj nekaj časa prestavljena.

Anthoine Hubert Tragično Šport Grozljiva nesreča na dirki v Belgiji

Ob smrti mlajšega dirkaškega kolega so bili zgroženi tudi zvezdniki v najelitnejšem avtomobilskem športu. "Povsem sem šokiran ob tragični nesreči Anthoina Huberta. Grozno. Moje misli so z njim in njegovo družino, prijatelji, ekipo in ljubljenimi," je tako zapisal Max Verstappen.

Odzvali so se še številni sedanji in nekdanji dirkači formule 1. "Če kdo od vas, ki spremljate in gledate ta šport, misli, da je to, kar počnemo, varno, se krepko moti. Vsi ti dirkači na kocko postavljajo svoje življenje, ko se odpravijo na stezo. Ljudje bi to morali spoštovati, tega pa ne cenijo dovolj. Niti navijači niti nekateri, ki delujejo v tem športu. Anthoine je junak, če sprašujete mene, ker je tvegal pri uresničevanju svojih sanj. Zelo sem žalosten, ker se je to zgodilo. Spominjajmo se ga. Počivaj v miru, brat," pa je na socialnih omrežjih zapisal Lewis Hamilton. 

 

Komentarjev 2
  • marsal 21:41 31.avgust 2019.

    za tiste miljone , ki jih dobivajo , bi jih moralo pobrati še kaj več , saj drugače izgleda , da so preplačani !