Šport > Moto športi
10 ogledov

Dirkal je Eduardo, ne Felipe Massa

Ata in brat Massa sta pogosto na dirkah formule 1. Pravzaprav je Eduardo res pod Žurnal24 main
"Na določeni točki sezone je imel Felipe vsega dovolj in je za volan poslal svojega brata," je svojega dirkača Felipeja Masso zbodel predsednik Ferrarija, Luca di Montezemolo.
Kdo v Force Indio? Kandidati so letošnja dirkača te ekipe Adrian Sutil in Vitantonio Liuzzi ter Paul di Resta in Nico Hülkenberg. "Moj sedež je varen," pravi Liuzzi, a resnica je, da bi ga prav on utegnil izgubiti. V Hispanii, ki je skoraj brez evra, sta oba sedeža še prosta.

Fernando Alonso: 252 točk, pet zmag in podprvak. Felipe Massa: 144 točk, brez zmage in šesti v skupnem seštevku. Taka je statistika dirkačev Ferrarija v sezoni 2010. Med sezono so vodilni možje Scuderie hvalili svoja dirkača, zdaj pa je predsednik Luca di Montezemolo izbruhnil s krepko na račun svojega brazilskega dirkača. "Na določeni točki sezone je imel Felipe vsega dovolj in je za volan poslal svojega brata," je malo za hec, še bolj pa zares dejal Montezemolo, ki je nekaj podobnega izjavil že lani, češ da je Kimija Räikkönena zamenjal njegov brat dvojček. "Felipe dobi oceno minus 7, Fernando pa si za svojo prvo sezono pri Ferrariju zasluži plus 9 in pol. A žal tudi on ni postal prvak." Sezono 2010 pa je na ponedeljkovi večerji s sedmo silo ocenil z naslednjimi besedami: "Za nami je izjemno leto. Lahko ga razdelimo na tri stopnje: odličen začetek v Bahrajnu, razočaranje sredi sezone in zadoščenje, ko smo se z dna vrnili na vrh. Smo razočarani, tega ne zanikam. A leta 2008 smo bili še bolj, ko je Felipe prečkal ciljno črto kot prvak. Od leta 1997 naprej, razen v sezonah 2005 in 2009, smo bili vselej prvaki ali pa smo naslov izgubili na zadnji dirki. Tekmeci so bili vedno drugi – Williams, McLaren, Renault in Red Bull – le Ferrari je vedno pri vrhu."

Montezemolo se je ozrl tudi naprej: "Naslednje leto se moramo še bolj potruditi. Že od prve dirke moramo biti v ospredju in imeti zmagovalni avto." Felipe ima s Ferrarijem še enoletno pogodbo, kandidatov za njegovega naslednika v Maranellu pa je kar nekaj – najresnejša sta Robert Kubica (Lotus Renault) in Mark Webber (Red Bull). Massa se na šefove besede ni odzval (je na dopustu v domovini). Medtem ima Alonso drugačne skrbi: do začetka naslednje sezone želi izgubiti dva do tri kilograme (trenutno tehta 68 kilogramov) – enako misijo za to zimo ima tudi Rubens Barrichello (Williams).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.