Šport > Moto športi
1047 ogledov

Dirkalnik razpadel na prafaktorje, nato še zagorel

Print Screen
Ameriški dirkač jo je v grozljivi nesreči odnesel le z odrgninami in podplutbami.

Ameriški zvezdnik dirkaške serije Nascar Myatt Snider je doživel hudo nesrečo v zadnjem krogu 300 milj Daytone na slovitem dirkališču Daytona International Speedway.

Sniderja je v boju za položaj najprej bočno obrnilo po trku z Anthonyjem Alfredom, že naslednji trenutek pa je njegov dirkalnik poletel visoko v zrak, potem ko ga je v sovoznikovo stran zadel Jade Buford.

Snider je pri tem z zadnjim delom dirkalnika zadel zaščitno ogrado, vozilu pa se je ob pristanku nazaj na tla razletelo na koščke. Razbitine dirkalnika so nato z Američanom vred ob šviganju isker drsele naprej po cestišču, pri čemer se je vozilo vžgalo, motor dirkalnika pa je odletel neznano kam.

"Kje je motor?" se je spraševal komentator prenosa.

Izkazalo se je, da Snider v nesreči ni utrpel hujših poškodb, v vozilo zdravniške službe pa je lahko vstopil brez tuje pomoči.

"Pošteno sem se potolkel," je po vrnitvi iz bolnišnice povedl Američan in dodal, da čuti bolečine v levi nogi, vendar njegov nastop na naslednji dirki prihodnji konec tedna naj ne bi bil ogrožen.

"To je bil zadnji krog in vsi smo pritiskali na vso moč. Čutil sem sunek, dirkalnik pa se je začel premikati desno. Obrnilo me je bočno, v zraku pa mi je ograja zagrabila zadek dirkalnika. Čustil sem, kako se je dirkalnik razpadel, nato pa sem končal v travi. Veliko srečo imam, da je z mano vse v redu. Vesel sem, da so mehaniki pri Jordan Anderson Racingu izdelali tako varen dirkalnik," je dodal Snider.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.