Šport > Moto športi
13295 ogledov

Dirkalnik trčil v ljudi, umrla dva najstnika: "Nista se hotela umakniti"

Reševalni pas/Twitter
Po pričevanju nekaterih očividcev se žrtvi nesreče nista zmenili za opozorila o nevarnosti.

Dva najstniška gledalca sta umrla v nesreči na belgijskem reliju Condroz-Huy v bližini mesta Wanze, ko je eden izmed voznikov v mokrih razmerah zletel s ceste, so sporočile lokalne oblasti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Avtomobil je po zdrsu trčil v 16-letnico in 18-letnika.

Na spletni strani dirke so zapisali, da so voznika in še eno osebo odpeljali v bolnišnico, vendar nista bila v kritičnem stanju. Tiskovni predstavnik lokalnega tožilstva je dejal, da je bilo ranjenih več ljudi, točnega števila pa ni navedel.

Test alkoholiziranosti voznika in sovoznika je bil negativen, preiskovalci pa so poskušali ugotoviti, ali sta se najstnika morda nahajala na območju, ki je zaprto za gledalce, kot to trdijo organizatorji.

"Kljub hitremu posredovanju zdravniške službe, sta dve osebi izgubili življenje, še eno osebo, ki je izven življenjske nevarnosti, pa so prepeljali v bolnišnico," so zapisali organizatorji.

Eden izmed očividcev, ki se je tekmovanja udeležil kot fotograf, je lokalnim medijem povedal, da so gledalci pred nesrečo ignorirali vsa opozorila. 

"Območje je bilo jasno označeno kot prepovedano za gledalce. Tam je bil tudi mlad par, ki se ni hotel premakniti. Komisarja sem slišal, kako je po radijski zvezi opozarjal na ljudi v prepovedanem območju, a dirka se je takrat že začela. Cestišče je bilo zelo spolzko, dirkalnik pa je imel nameščene gladke gume. Skozi ovinek je šel po drugačni liniji kot ostali pred njim. Preprosto ni zavil. Prišlo je do podkrmiljenja, nato je čelno trčil v zaščitno grado. Teh prizorov ne bom nikoli pozabil. Moj sin je v šoku. Trajalo je pet minut, da so šokiranega voznika potegnili iz avta. Bil je pretresen. Žal mi je za ljudi, še bolj pa za reli, ki je spet postal žrtev njhove neposlušnosti," je povedal neimenovani vir.

Zadnja predvidena hitrostna preizkušnja je bil zaradi nesreče odpovedana. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.