Šport > Moto športi
2869 ogledov

Poskušali so ga pogasiti, a brez uspeha

Reševalni pas/Twitter
Dirkač in njegov sovoznik sta poskušala pogasiti ognjene zublje, kar se je izkazalo za misijo nemogoče.

Britanski dirkač Elfyn Evans je po koncu drugega dneva relija po Japonski prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi, potem ko je zabeležil dve zmagi. Etapo v Aichiju pa je zaznamovala nesreča Španca Danija Sorda, ki je sicer s sovoznikom Candidom Carrero ostal nepoškodovan, njun avto pa je sredi dirke popolnoma zgorel.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Sordo je po nesreči povedal, da je zavohal bencin in nato opazil plamene, "kako se dvigajo med sedežema" najinega hyundaija. Španski dirkač je takoj zaustavil dirkalnik in skupaj s sovoznikom skušal z ročnim gasilnikom zaustaviti ogenj, ki pa je kmalu povsem zajel vozilo, zato jima ni preostalo drugega, kot da ga zapustita.

"Že zjutraj sem ekipo obvestil, da ima dirkalnik vonj po bencinu. Česa takšnega še nisem doživel. Vonj je bil vse močnejši, nato sva naenkrat zagledala ogenj v dirkalniku. Kadilo se je z obeh strani, zato sem povlekel ročno zavoro in poskušal pogasiti požar. Požar je prišel od zadaj, a nekje spodaj se je kuhal večji, ki ga z manjšim gasilnim aparatom nisem več mogel pogasiti. Naredil sem vse, da bi ustavil ogenj, toda to ni bilo mogoče," je povedal Sordo, ki je v tej sezoni trikrat končal na stopničkah: "Žal mi je za ekipo. Izgubiti takšen avto je slab dan."

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Omenjeno etapo so skrajšali in naslednjo nato odpovedali. Vodstvo je prevzel Evans, ki ima tri sekunde prednosti pred Belgijcem Thierryjem Neuvillom.

Novopečeni svetovni prvak Kalle Rovanperä, ki je minuli mesec na Novi Zelandiji postal najmlajši svetovni prvak v zgodovini serije WRC, je na tretjem mestu z zaostankom 5,1 sekunde.

Osemkratni svetovni prvak, Francoz Sebastien Ogier, ki je bil na vrhu po uvodnem dnevu, je moral zamenjati predrto pnevmatiko, tako da si je nabral preveč zaostanka. "Naša dirka je že končana," je dejal Ogier.

Reli se je na Japonsko vrnil prvič po letu 2010 in so ga z otoka Hokaido preložili v domačo bazo Toyote v Aichi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.