Šport > Moto športi
7 ogledov

Dirkanje ob sončnem zahodu nevarno

Nico Rosberg (Williams Toyota) opozarja, da je dirkanje ob sončnem zahodu lahko
1/14
Žurnal24 main
Tudi to nedeljo se vam zaradi dirke formule 1 ne bo treba prebuditi sredi noči. VN Malezije bo po lokalnem času na sporedu šele ob 17. uri. Nico Rosberg opozarja, da je to lahko nevarno.
 
 

Upam, da bo Fia premislila o smislu in varnosti dirkanja med sončnim zahodom.

Nico Rosberg

 
Dirka za VN Avstralije je bila po lokalnem času na sporedu šele ob petih popoldne, tako bo tudi z nedeljsko VN Malezije. To je zato, da si lahko evropski gledalci dirko ogledamo v prijaznejšem terminu (torej dopoldne in ne zgodaj zjutraj). Čeprav so dirkači v Melbournu uporabljali zatemnjene vizirje, so po dirki, ki se je končala šele malo pred sedmo uro zvečer, opozorili, da je bila vidljivost ob vožnji proti žarkom zahajajočega sonca slaba. "Dirkanje ob sončnem zahodu ni dobro. Že v Melbournu je bilo veliko nevarnejše kot sredi dneva. V določenih zavojih se sploh ni videlo roba steze," pred drugo dirko sezone opozarja Nico Rosberg (Williams Toyota). "Upam, da bo Fia premislila o smislu in varnosti dirkanja med sončnim zahodom. Dovolj bi bilo, če bi dirko prestavili le uro nazaj, saj je bila težavna predvsem druga polovica dirke."

 
 

Napovedujejo, da bo deževalo prav vsako popoldne. Ko tu dežuje, lije kot iz škafa.

Rod Nelson

 
V Sepangu bi se lahko pojavila še dodatna težava – monsunski nalivi. Ni izključeno, da sredi dirke začne deževati. Tako bi se lahko zlilo že v nekaj minutah, nato pa bi znova posijalo sonce. Takrat bi se žarki še neprijetneje odbijali od razmočenega asfalta. "V primeru monsunskega naliva bo dirka gotovo prekinjena." Skrbi Nica Rosberga je s podatkom o vremenu podkrepil njegov inženir Rod Nelson: "Največja težava bodo popoldanski nalivi. Napovedujejo, da bo deževalo prav vsako popoldne. Ko tu dežuje, lije kot iz škafa." Ker se zdi, da ima Brawn Mercedes največ potisne sile k tlom, bodo v primeru dežja v še boljšem položaju. "Če imajo res toliko več potisne sile k tlom, bodo v primeru dežja v prednosti. Pa vendarle dež vselej pomeni loterijo," še opozarja Nelson. VN Malezije se s prvim treningom začne v petek ob štirih zjutraj po sredjeevropskem času.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.