Šport > Moto športi
47 ogledov

Do zmage v Argentini z 0,7 sekunde prednosti

Thierry Neuville EPA
Belgijska zmaga na reliju po Argentini s prednostjo manjšo od sekunde.

Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) je zmagal na reliju po Argentini, ki je bil peti v sezoni za svetovno prvenstvo. Drugi je bil Britanec Elfyn Evans (Ford), ki je zaostal le za 0,7 sekunde, tretji Estonec Ott Tänak (Ford) pa je zaostal s pol minute.

Četrti je bil svetovni prvak in še vedno vodilni v SP Francoz Sebastien Ogier (Ford) z minuto in 24 sekund zaostanka. Francoz ima sedaj v skupnem seštevku 102 točki, 16 točk zaostaja tokrat peti Finec Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), 18 pa Neuville.

Pred zadnjim, tretjim dnevom dirke je vodil Valižan Evans, ki je imel 11 sekund naskoka pred Neuvillom, tretji je bil Tänak (+27 sekund), četrti pa Ogier (+49,9). Evansova prednost, Valižan je tudi drugi dan začel kot vodilni, se je pred zadnjo etapo znižala z več kot minute naskoka, ker je imel v zadnjem delu drugega dne tehnične težave z dirkalnikom, enkrat pa se je še zavrtel.

Kljub temu je imel Evans še pred zadnjo hitrostno preizkušnjo relija 0,6 sekunde prednosti, vendar je v zaključnem "brzincu" za Neuvillom zaostal 1,3 sekunde in ostal brez svoje prve zmage za SP.

Osemindvajsetletni Neuville je slavil svojo četrto zmago v SP in drugo zaporedoma po slavju na Korziki. Ogier je letos dobil dirko v Monte Carlu, Latvala po Švedskem, Britanec Kris Meeke (Citroen) pa po Mehiki.

SP se bo nadaljevalo med 18. in 21. majem z relijem po Portugalski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.