Šport > Moto športi
13 ogledov

Dobre želje Kubici, Massa najhitrejši

Sergio Perez (Sauber)
1/8
Žurnal24 main
Prvi dan od štirih dni testiranj v Jerezu je bil najhitrejši Felipe Massa (Ferrari). Prav vsi so imeli na svojih dirkalnikih napis v podporo Robertu Kubici (Renault). Na njegov kokpit že preži Nick Heidfeld.

V Jerezu znova hrumijo dirkalniki formule 1, a v središču pozornosti je še naprej nesrečni Robert Kubica. Tako so na dirkalnike vseh ekip nalepili napis z velikimi črkami "Szybkiego powrotu do zdrowia Robert" (Čim prej okrevaj, Robert). Dirkača Lotus Renaulta v petek v Italiji čaka še ena operacija. V ekipi še naprej upajo, da se vrne že letos jeseni.

Heidfeld na preizkušnji
V četrtek je za Renault testiral Vitalij Petrov (bil je le osmi najhitrejši in se je enkrat tudi zavrtel in obstal v pesku), v nadaljevanju tedna pa bosta v kokpit Kubice sedla Bruno Senna in Nick Heidfeld. V paddocku v Jerezu se je sicer začelo šušljati, da tudi Kimi Räikkönen še ni povsem odpisan, a je to možnost Eric Boullier zavrnil. Vsekakor ima največ možnosti veteran Heidfeld, dirkač z največ drugimi mesti (med tistimi, ki so še brez zmage). "Nick je tukaj, da se dokaže. Če bomo z Nickom zadovoljni, bomo podpisali z njim. Če ne bomo, bomo v Barceloni preizkusili kakšnega drugega dirkača." Vse bolj kaže, da Senna nima veliko možnosti, saj za razvoj R31 potrebujejo izkušenega dirkača. "Dirkalnik razvijamo z ničle in zato potrebujemo izkušenega dirkača."

Mercedes (Nico Rosberg je zaostal za več kot tri sekunde in bil le deveti) ni dovolj hiter in tako že poudarjajo, da se zanašajo na izboljšave, ki jih pripravljajo za testiranja v Bahrajnu.

Massa najhitrejši
Z 1:20,709 je bil prvi dan testiranj v Andaluziji najhitrejši Felipe Massa (Ferrari). Ta čas je dosegel že v sedmem odpeljanem krogu, kar je dober znak, saj je imel takrat tako malo ogrete pnevmatike kot tudi veliko goriva v dirkalniku. S skoraj osmimi desetinkami zaostanka je bil drugi najhitrejši Sergio Perez (Sauber), a je imel obenem tudi tehnične težave (poskrbel je tudi za rdečo zastavo, ko je obstal v enem od zavojev). Čas Marka Webbra (Red Bull) je bil le tretji najhitrejši, a je v vseh sedmih izhodih iz boksov dosegal konstantno hitre čase in ni imel težav. Lewis Hamilton (McLaren) je na prvem preizkusu novega dirkalnika zaostal sekundo in dve desetinki. Pastor Maldonado (Williams) je imel težave z zadnjim krilcem in je dan z manj kot 10 odpeljanimi krogi končal 14 sekund za vsemi.

Jerez, testiranja, prvi dan:

1. Felipe Massa (Ferrari) 1:20,709
2. Sergio Perez (Sauber Ferrari) +0,774
3. Mark Webber (Red Bull Renault) +0,813
4. Daniel Ricciardo (Toro Rosso Ferrari) +1,046
5. Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) +1,205
6. Jaime Alguersuari (Toro Rosso Ferrari) +1,980
7. Adrian Sutil (Force India Mercedes) +2,763
8. Vitalij Petrov (Renault) +2,795
9. Nico Rosberg (Mercedes) +3,254
10. Jarno Trulli (Lotus Renault) +3,749
11. Timo Glock (Virgin Cosworth) +4,377
12. Pastor Maldonado (Williams Cosworth) +14,259

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.