Šport > Moto športi
30051 ogledov

Dokončno je počilo: Schumacher ne vidi poti nazaj

mick schumacher Epa
Na zadnji dirki formule 1 na Nizozemskem je prišlo do hudega spora med dirkačema Haas F1 Team.

Rivalstvo Micka Schumacherja in Nikite Mazepina (oba Haas F1 Team) prerašča v spor velikih razsežnosti. Odnos med obema dirkačema je doživel nepopravljiv udarec med dirkaškim koncem tedna na Nizozemskem, kjer sta se sporekla v kvalifikacijah, nato pa obračunala še na dirki.

Nemški dirkač, sin sedemkratnega svetovnega prvaka, je bil po dirki zelo kritičen do vročeglavega Rusa, ob tem pa priznal, da zgladitev odnosov po njegovem mnenju ni več mogoča.

Nadobudna dirkača sta se najprej zapletla v spor ob koncu prvega dela (Q1) sobotnih kvalifikacij, ko naj bi Schumacher s prehitevanjem moštvenemu kolegu namerno uničil hiter krog. Nemec naj bi s tem kršil interna pravila, a se je izkazalo, da je pred tem dobil zeleno luč njegovega inženirja.

mick schumacher | Avtor: Epa Epa
"Po radijski zvezi so mi dovolili prehitevanje, a le če to storim pred tretjim ovinkom," se je na očitke o sabotaži odzval Schumacher. Na vprašanje, ali lahko po eni strani razume frustracije moštvenega kolega, pa je odvrnil: "Ne, mislim, da ne."

Na dirki je Mazepinu na startu uspelo prehiteti Schumacherja, ta pa ga je napadel ob koncu prvega kroga, a mu je Rus agresivno zaprl pot in ga pri tem skoraj potisnil v zaščitno ogrado, ki razmejuje stezo od boksov. Schumacher je pri tem zadel varnostni količek, zaradi česar je moral nekaj krogov kasneje v bokse po menjavo sprednjega krilca.

"Ko si z nosom enkrat spredaj, je prepozno za tako agresiven manever, s katerim bi me lahko potisnil v ogrado. Mislim, da nisem edini, ki mu je to naredil. Prepričan sem, da bodo zadevo pregledali in upam, da bodo sankcije temu primerne. Vbil si je glavo, da me mora premagati za vsako ceno. Že v redu, nimam težav s tem. Vseeno pa menim, da takšna agresivna obramba položaja pred moštvenim kolegom, sploh če s tem ničesar ne pridobiš, ni pravi pristop. Za to ni opravičila. Očitno se bomo morali spet pogovoriti," dejal Schumacher.

Ob vprašanju, ali je njun odnos sploh še mogoče rešiti, pa je bil Schumacher skeptičen: "Iskreno povedano, ne verjamem."

"Mick je bil v popolnem položaju za prehitevanje, ko je Mazepin trznil in ostro zavil, pri tem pa celo polomil Mickovo krilce. Pri tako visoki hitrosti so takšni manevri smrtno nevarni. Nikita nima kaj iskati v F1. Günther Steiner mora nujno reagirati. Tudi če potrebujejo denar, to ne more odtehtati ogrožanja ekipe.

Ralf Schumacher

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.