Šport > Moto športi
15 ogledov

"Dovolj joka! Smo Ferrari!"

Za Masso je bila dirka uničena zaradi predrte gume. Alonso je dobil kazen. (Foto Žurnal24 main
Za Ferrarijem je največji debakel v 32 letih. V seštevku zaostajajo 113 točk, v dirkaškem Alonso 47. "Besni smo," pravi Domenicali. A se ne predajajo: "Osvojili bomo prvenstvo," je odločen Fernando.
"Dovolj joka! Smo Ferrari in to moramo pokazati na stezi," je za Gazzetto ta torek dejal predsednik poskočnega konjiča Luca di Montezemolo. "Želim, da se ekipa drugega dela sezone loti zelo optimistično."

"Fantje, glave gor. Osvojili bomo prvenstvo," je po koncu nedeljske dirke za VN VB optimistično dejal Fernando Alonso (Ferrari), potem ko je drugič v sezoni ostal brez točk in pred zadnjimi devetimi dirkami sezone za vodilnim Lewisom Hamiltonom (McLaren) zaostaja za visokih 47 točk.  Ne le da se jih drži smola, tudi dirkalnik ni na ravni McLarna in predvsem Red Bulla, da bi lahko bili konkurenčni za naslov. V moštvenem seštevku so za britanskima srebrnima puščicama že 113 točk v zaostanku. Pa vendarle: "Smo šele na polovici sezone. Še dovolj je časa, da se poberemo. Imamo dober dirkalnik in to sem dokazal z najhitrejšim krogom na nedeljski dirki. Vem, da moramo biti v drugi polovici sezone boljši in to bodo tudi storili," je za ekipno spletno stran zapisal dvakratni prvak. "Besni smo, da spet nismo dosegli rezultata, kakršnega smo sposobni. Jezo moramo sprostiti za dober rezultat.," razlaga vodja moštva, Stefano Domenicali. "Še naprej bomo delali na dirkalniku, mirno, osredotočeno in z veliko predanosti. In potem rezultat vendarle mora priti."

Smo šele na polovici sezone. Še dovolj je časa, da se poberemo.
Fernando Alonso
Felipe Massa že tri dirke zapored ni dobil točk. Z izjemno uvodnih dveh preizkušenj niti ni pokazal prave forme. Alonso je bolj konkurenčen, a smola se ga še kar drži. "Po dveh nesrečnih dirkah v Montrealu in Valencii je čas, da imamo nekaj sreče tudi mi," je pred dirko v Silverstonu dejal španski dirkač. Pa je spet niso imeli: najprej sta rahlo trčila med sabo in Massa je moral s predrto pnevmatiko na dodatni postanek, nato je Alonso prehiteval s sekanjem šikane (te ne bi dobil, če bi Roberta Kubico spustil nazaj predvse, kakor so jim med dirko svetovali komisarji) in dobil je kazensko vožnjo skozi bokse, za konec je brazilskega dirkača še zaneslo in trčil je v steno in moral na še postanek. Končni 14. mesto Alonsa in 15. Masse je najslabši dosežek Ferrarija v zadnjih 32 letih. Nekaj dni prej so iz Maranella sporočili, da bo ključno, da zmago dosežejo do poletnega odmora – imajo torej le še dve možnosti: VN Nemčije 25. julija in VN Madžarske prvega avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.