Šport > Moto športi
18 ogledov

Drugi "pole" sezone za Lorenza

vn zda motogp laguna seca dirka 2011 EPA
Španski dirkač razreda moto GP Jorge Lorenzo je v Laguni Seci prišel do drugega letošnjega najboljšega štartnega položaja, kljub padcu na zadnjem prostem treningu.

Po veliki nagradi Portugalske je to drugi pole za Lorenza, na nedeljski dirki pa mu bosta za ovratnik dihala še drugouvrščeni Avstralec Casey Stoner in rojak Dani Pedrosa. Po nekaj klavrnih predstavah se izboljšuje tudi forma Italijana Valentina Rossija, ki se je v Laguni Seci pripeljal do sedmega štartnega položaja.

Lorenzo, branilec naslova svetovnega prvaka, si je drugo prvo startno mesto v sezoni privozil kljub temu, da je pred kvalifikacijami na zadnjem, tretjem prostem treningu poletel z motorjem in padel. Po nekaj sekundah je sam vstal, na zdravniškem pregledu pa so ugotovili, da se lanski zmagovalec te dirke ni poškodoval.

Na prvo mesto se je prebil šele v zadnjem, 35. kvalifikacijskem krogu, ko je na drugo mesto izrinil Stonerja, vodilnega v skupnem seštevku letošnje sezone. Ta je bil sicer najhitrejši na vseh treh prostih treningih.

VN ZDA, Laguna Seca, MotoGP, kvalifikacije:

1. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 1:21.202
2. Casey Stoner (AUS/Honda) 1:21.274
3. Dani Pedrosa (ŠPA/Honda) 1:21.385
4. Ben Spies (ZDA/Yamaha) 1:21.578
5. Marco Simoncelli (ITA/Honda) 1:21.696
6. Andrea Dovizioso (ITA/Honda) 1:21.731
7. Valentino Rossi (ITA/Ducati) 1:22.235

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.