Šport > Moto športi
73 ogledov

Družina se boji črnega scenarija

nicky hayden Profimedias
Zdravstveno stanje nekdanjega svetovnega prvaka razreda motoGP drugi dan po prometni nesreči med kolesarjenjem v Riminiju ostaja nespremenjeno.

Dirkaški svet stiska pesti za Nickyja Haydna, ki je bil v sredo udeležen v hudi prometni nesreči in utrpel življenjsko nevarne poškodbe.

Zdravniški delavci so dirkača uspeli stabilizirati na licu mesta in ga nato prepeljali v bolnišnico v Riminiju, od koder so ga takoj, ko je bilo to mogoče, preselili v Ceseno.

Hayden je utrpel poškodbe glave, prsnega koša, stegnenice ter medenice in je še vedno v prežibkem stanju, da bi lahko opravili operativni poseg. "Hayden ostaja na intenzivnem oddelku, njegovo stanje pa je zelo resno," so v uradni izjavi danes zjutraj sporočili iz bolnišnice v Ceseni. 

Ob dirkaču, ki sliši na vzdevek "The Kentucky Kid", so že zbrani zaročenka Jackie, brat Tommy in mama Rose, ki so prileteli iz ZDA.

V njegovem rojstnem kraju Owensboro v Kentuckyju so zanj opravili mašo, katere se je udeležil tudi Nickyjev stric."Počasi dojemamo, kako resna je situacija. Sprva smo občutili le šok. Težko je ostati razumen," njegove besede prenaša Express.co.uk.

Po poročanju medijev pri Haydnu beležijo zelo majhno možgansko aktivnost, kar ni najboljši obet za nadaljnje okrevanje. O nekdanjem moštvenem kolegu je spregovoril tudi devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi.

"Nicky je eden mojih najboljših prijateljev. V sezoni 2003 sva bila moštvena kolega pri Hondi, ko je bil še mlad debitant," je povedal legendarni Italijan, ki je tri leta kasneje moral priznati premoč mlajšemu izzivalcu. "Po dirki sva si segla v roke in se objela. Pogosto sva se borila do zadnje kaplje krvi, tudi če je šlo za peto mesto. Drži se, Nicky, vsi smo s tabo," je sklenil Rossi.

K molitvi za Haydna je pozval tudi veliki ljubitelj avtomobilizma in voditelj oddaje Top Gear Matt LeBlanc. Družabna omrežja so sicer polna spodbudnih sporočil za 35-letnega dirkača.

Komentarjev 1