Šport > Moto športi
94 ogledov

Dva voznika umrla med dirko za svetovno prvenstvo

Superbike nesreča Youtube
Na dirki za svetovno prvenstvo v razredu Superbike v Kaliforniji je prišlo do masovne nesreče, v kateri sta dva voznika izgubila življenje

Dirka za svetovno prvenstvo v razredu Superbike v Kaliforniji je terjala dve življenji. Že v prvem krogu je prišlo do masovne nesreče, v kateri sta umrla 35-letni Bernat Martinez in 27-letni Daniel Rivas Fernandez. Španca so prepeljali v bolnico, a jima zdravniki niso mogli več pomagati. 

"Nimam besed, da bi opisal kaj trenutno čutim. Iskreno sčutvujemo z družinama Daniela in Bernata," je po tragični nesreči povedal trikratni svetovni prvak v razredu 500ccm (1990,1991, 1992) Wayne Rainey, predsednik MotoAmerice, ki je dirko priredila.

Rainey je sicer tudi sam doživel hudo nesrečo, ki je končala njegovo kariero. Leta 1993 je bil na dobri poti do četrtega zaporednega naslova v najprestižnejšem motociklističnem razredu, ko je padel na Veliki nagradi Italije v Misanu. Od takrat je paraliziran od prsi navzdol. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.