Šport > Moto športi
46 ogledov

''Dvojne točke so lažna rešitev''

tony fernandes lastnik Caterham formula 1 EPA
Malezijski mogotec Tony Fernandes, lastnik ekipe Caterham F1, je prepričan, da Fia z novim pravilom o dvojnih točkah ne bo dosegla željenega učinka.

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) želi na zadnji dirki sezone 2014 za VN Abu Dabija podeliti dvojne točke tako v konkurenci dirkačev kot konstruktorjev. S tem naj bi zagotovila, da bo boj za naslov svetovnega prvaka ostal odprt vse do zadnjega trenutka.

Tony Fernandes, lastnik ekipe Caterham F1, ki v štirih sezonah ni osvojila niti točke, je novo pravilo označil za preusmerjanje pozornosti. Dvojne točke so naletele na buren odziv tako med dirkači kot navijači, a vse kaže, da si Fia ne namerava premislilti.

''Dvojne točke so lažna rešitev Bolje bi bilo, če bi rešili dejanske težave in poskrbeli, da bi bilo dirkanje bolj izenačeno. S tem bi imel Sauber... ali Force India možnost za presenečenje. To je tisto, česar si ljudje želijo in kar manjka formuli 1,'' je modroval Fernandes in dodal: ''Vsi zapravljamo ogromne količine denarja za motor, KERS, itd, a zaradi razlike med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo, je dirkanje postalo dolgočasno.''

Finančni ''fair play''?

Fernandes je v preteklosti večkrat pozval k finančnemu ''fair-playu'' po vzoru največjih svetovnih nogometnih lig. ''Nogomet je daleč spredaj, kar zadeva finančni ''fair play''. Poglejte si prestopni rok. Ni več tako noro,'' je zatrdil Fernandes, ki je prepričan, da bi morale ekipe delovati v skupno dobro.  ''Vsi mislijo le na to, kako bodo dve desetinki hitrejši in kako bodo zaj****i eden drugega. Zdaj smo vsi v godlji. Formula 1 potrebuje spremembe v finančni strukturi,'' je zaključil 49-letni multimilijonar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.