Šport > Moto športi
45 ogledov

Ecclestone spremembe označil za farso

Bernie Ecclestone Reuters
Vodilni mož Formule ena BErnie Ecclestone ne skriva razočaranj nad spremembami, ki so prišle v veljavo pred prihajajočo sezono svetovnega prvenstva.

Anglež Bernie Ecclestone nikdar ni bil navdušen nad spremembami, ki so jih za letošnjo sezono napovedali v tem tekmovanju. Pred kratkim mminula testiranja v Jerezu so le še bolj podžgala njegovo nejevoljo, ki je usmerjena predvsem proti novim 1,6 litrskim šestvaljnim motorjem. Številna moštva, predvsem tista z Renaultovimi motorji, so imela namreč izjemno veliko težav.

"Le poglejte zadnjih nekaj dni. Napovedal sem, da bo tako - popolna farsa. FIA in lastniki moštev so vztrajali na teh novih motorjih, če hočejo dirkati tako, naj grejo raje na Le Mans," je bil direkten nekdanji dirkač in lastnik moštva Brabham.

"Govorijo o manjši porabi goriva, a zato en potrebujejo spemembe motorjev. Lahko bi omejili število tovornjakov, ki jih vozijo s seboj po Evropi, Mercedes s seboj povsod vzame kar 23 tovornjakov. Vsa zadeva z novimi motroji je absurdna, ljudje si želijo zvoka. Formula ena sloni točno na tem, da je nekaj posebnega in nihče si ne želi tišine na stezi," je nadaljeval Ecclestone.

Za konec pa je kljub vsem kritikam našel tudi nekaj dobrega v teh zamenjavah. Priznal je, da vse kaže, da bo letošnja sezona svetovnega prvenstva zaradi nepredvidljivosti ob vseh teh spremembah vsaj nekoliko bolj zanimiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.