Šport > Moto športi
23 ogledov

Ecclestone želi F1 v Sočiju

Ecclestone bo moral paziti na moštva, ki tuhtajo, kako prevzeti formulo 1. (Foto Žurnal24 main
V formuli 1 bo v letu ali dveh 20 dirk. Odpadli bosta ena ali dve evropski dirki. Glavni kandidati za menjavo pa sta VN ZDA in VN Rusije. Bernie Ecclestone zdaj želi dirko v olimpijskem Sočiju.

Bernie Ecclestone je spet udaril z eno od svojih idej. Po Koreji (letos jeseni) in Indiji (prihodnje leto) želi ob dirki v New Yorku (2012) na koledar preizkušenj tekmovanja formule 1 uvrstiti VN Rusije. Še več: prizorišče zanjo naj bi bil Soči, ki bo leta 2014 gostil zimske olimpijske igre. "Imamo dve ali tri možnosti za izvedbo dirke v Rusiji. Pogovori potekajo. Najbolj se zavzemam za dirko v Sočiju," je ob robu VN Kitajske, ki bi se ta konec tedna zaradi premalo zanimanja Kitajcev lahko zgodila zadnjič, dejal alfa in omega formule 1. Ob tem je Ecclestone še dejal, da ni v nevarnosti le Šanghaj, temveč predvsem nekaj evropskih dirk, kar je dal organizatorjem že vedeti.

Najbolj se zavzemam za dirko v Sočiju.
Bernie Ecclestone

Vodja formule 1 je zavrnil zadnja poročanja, da dirkališče za premierno VN Južne Koreje ne bo pravočasno nared. "Prepričan sem, da dirka jeseni bo. Ni dvoma!" Pred dnevi je za eno od nemških revij zamude pri gradnji priznal dizajner steze Hermann Tilke. "Govoril sem z njim in zanikal je, da je to res dejal," je povedal Ecclestone. Tudi organizatorji korejske dirke zavračajo namige, da gradnja stoji, in potrjujejo, da dirka 24. oktobra vsekakor bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.