Šport > Moto športi
26 ogledov

''Eden najtežjih v mojem življenju''

marc marquez EPA
Aktualni svetovni prvak Marc Márquez je teden po dirki za VN Malezije označil za enega najtežjih v njegovem življenju.

Španski dirkač preživlja težke trenutke, potem ko se je na VN Malezije zapletel v incident z Valentino Rossijem in razdelil svetovno motociklistično javnost. 

Dvakratni svetovni prvak elitnega razreda motoGP se srečuje z očitki, da je poskušal s svojo vožnjo pomagati Jorgeju Lorenzu. Slednji na tiskovni konferenci ni želel razpredati o preteklosti, podobno je na zahtevo istega človeka razmišljal Márquez.

''Iskreno povedano, to je bil eden najtežjih tednov mojem življenju. Poskušal sem odmisliti in se osredotočiti na zadnjo dirko sezone, a ni bilo mogoče. V Sepangu sem povedal, kaj se je zgodilo. Moje mnenje se ni spremenilo, vendar ga ne želim ponavljati, saj sem tako kot Lorenzo in Rossi dobil prošnjo Carmela Ezpelete, naj govorimo le o Valencii. Obžalujem le to, da nisem končal dirke,'' je povedal 22-letnik.

''Vsako dirko se trudim po najboljših močeh in želim doseči najboljši možen rezultat za ekipo in pokrovitelje. To mi je uspelo v Maleziji, Avstraliji in na Japonskem. Tudi tokrat bom dal vse od sebe, da bi končal na vrhu oziroma na zmagovalnem odru. Za mano je izkušnja, ki ni lahka za 22-letnika, vendar menim, da je to naložba za prihodnost,'' je dodal Márquez, ki se na dirko v Valencii ni mogel pripraviti tako, ko bi si želel.

''Običajne priprave niso bile mogoče, saj je bilo zelo težko. Zdaj sem tukaj s svojo drugo družino, ekipo, kar mi pomaga. Pripravljamo se na dirko, saj si želimo sezono zaključiti z dobrim rezultatom in se potegovati za zmago. Če ne, pa vsaj za stopničke. Nekateri bodo podpirali Rossija, drugi Lorenza, Pedroso ali mene, a vsi pridejo zato, da bi gledali motorje, videli predstavo in, kar je najpomembneje, uživali v vikendu,'' je povedal Španec in zatrdil, da svojega pristopa nima namena spreminjati. 

marc marquez | Avtor: EPA EPA


''Moja mentaliteta ostaja enaka. Če se bom moral boriti z moštvenim kolegom, se bom. Če se bom moral boriti s Jorgejem ali Valentinom, prav tako. Bomo videli, ali se bom potegoval za prvo, drugo, tretje ali četrto mesto. Vedno se trudim doseči največ za ekipo,'' je še povedal Márquez in tiskovno konferenco zaključil s priznanjem, da Rossiju ne bo priskočil na pomoč v bitki s športnim razsodiščem.

''Ne, bila sva na povsem nasprotnih bregovih. Odpovedali smo tiskovno konferenco, na kateri bi pokazali podatke, saj Honda ni želela vplivati na odločitev CAS-a. Vem, kaj se je zgodilo v Maleziji in spoštujem njihovo odločitev,'' je pristavil dirkač Honde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.