Šport > Moto športi
37 ogledov

Ekipe F1 mika Ecclestonov posel

Ecclestone bo moral paziti na moštva, ki tuhtajo, kako prevzeti formulo 1. (Foto Žurnal24 main
Moštva formule 1 imajo za svoj ultimativni cilj, da bi nekega dne prevzela nadzor nad komercialnimi pravicami. Torej posredno podpirajo pobudo News Corpa in Agnellijev za nakup tega tekmovanja.

Moštva formule 1 so se odzvala na pobudo News Corpa ameriškega medijskega mogotca Ruberta Murdocha in družine Agnelli (ki ima v lasti tudi Ferrarijevega brata, koncern Fiat), da od CVC-ja in Bernieja Ecclestona odkupi lastništvo formule 1. Kot je dejal vodja McLarna Martin Whitmarsh, je v interesu ekip, da bi soupravljale s komercialnimi pravicami (kar zdaj počne Ecclestone), a da mora formula 1 ostati brezplačna (Murdochove televizijske postaje so po večini plačljive).

CVC je dan prej potrdil Ecclestonove besede, da formula 1 ni naprodaj, a če ne prej, bi stvar lahko postala aktualna leta 2013, ko poteče zdajšnja pogodba Concorde (saj se spomnite, kako je bilo dve leti nazaj med Fio in moštvi napeto od sprejemanju prejšnje). Pod črto: gre za bitko za milijonske zneske, ki se jih prodaja za prenose tega tekmovanja televizijskih hišam po vsem svetu.

"Mislim, da je velika želja, da bi si ekipe lastile tudi komercialne pravice," je dejal Whitmarsh. Predstavniki ekip, združeni v Foto, so se na to temo v petek sestali, a nato zavrnili govorice, da se bodo že naslednji teden sestali s predstavniki News Corpa. "Moramo biti spoštljivi do zdajšnjega lastnika komercialnih pravic in zato se ne bomo podajali v nikakršne dogovore."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.